VOLUNTARI LA EXAMEN – 32 de tineri, gata sa ajute acolo unde este nevoie

VOLUNTARI LA EXAMEN – 32 de tineri, gata sa ajute acolo unde este nevoie

VOLUNTARI LA EXAMEN. La sediul I.S.U. Maramureș s-a desfășurat miercuri, 31 august examenul de absolvire a cursului introductiv de prim ajutor medical destinat voluntarilor. Cei 32 de candidati au susținut două probe, una teoretică și una practică, pe parcursul cărora au demonstrat examinatorilor- personalul S.M.U.R.D.- că și-au însușit noțiunile și deprinderile necesare pentru a participa la intervenții în situații de urgență.

Înainte de a intra în acțiune alături de salvatorii profesioniști, voluntarii- cu vârste cuprinse între 17 și 51 de ani- vor mai parcurge un program de pregătire în cadrul subunităților I.S.U. Maramureș pentru care au optat. Abia apoi, după ce vor fi evaluați din nou, de către o comisie alcătuită din profesioniști, voluntarii vor primi undă verde pentru a participa la intervenții.

Proiectul „Salvator din pasiune”, derulat în premieră de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și unitățile subordonate, printre care și I.S.U. Maramureș, urmărește susținerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Comments