Vot FINAL pe Legea pensiilor - Decizie cruciala la sedinta de taina dintre premierul Marcel Ciolacu...

Votul din Camera Deputatilor pe legea pensiilor a intarziat peste o ora. Acesta era programat sa inceapa luni de la ora 16.00. Inainte de primirea raportului de la Comisa de munca, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a fost convocata de premierul Marcel Ciolacu, potrivit Realitatea PLUS.

Ministra Muncii a fost chemata din plen la intalnirea de taina cu premierul inaintea inceperilor dezbaterilor pe legea pensiilor, relateaza Realitatea PLUS.

Sedinta a avut loc in biroul sefului actual al Camerei Deputatilor, Alfred Simonis, cu premierul Marcel Ciolacu.

Ulterior, Simona Bucura-Oprescu a revenit in plen pentru votul in procedura de urgenta pe legea sistemului de pensii.

,,Astazi, impreuna, avem in atentie un proiect extrem de important pentru Romania, sa aduca echitate romanilor, pensii care reprezinta o forma de respec atat pentru romanii care au muncit dar si pentru romani icare muncesc. Noua lege are doua elemente importante: contributivitatea si munca. Astfel incat la munca egala sa avem egalitate si la pensii.

Intelegem cat de important e sa adoptam la timp pentru a fi gata cu reforma astfel incat Comisia Euroepana sa elimine acel 9,4% care ar fi inghetarea pensiilro romanilor pana in 2070.

Contam pe sustinerea dumneavoastra pentru votul acestui proiect de lege" a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, inaintea prezentarii proiectului legii pensiilor.

Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii a intrat in dezbaterea deputatilor, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii poate fi consultat AICI

Proiectul legii pensiilor a primit, luni, raport de adoptare cu mai multe amendamente in cadrul Comisiei pentru munca a Camerei Deputatilor. Legea urmeaza sa fie votata in plenul Camerei.

Legea a fost adoptata pe repede-inainte in Senat, intai in comisia de munca si apoi in plen, iar multe dintre amendamentele admise in comisia de munca au fost ulterior respinse in plen. Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu si ministrul Finantelor Marcel Bolos au lipsit de la dezbateri. Un secretar de stat din Ministerul Muncii a anuntat ca legea va avea un impact de 25 de miliarde lei anul viitor. Opozitia (USR) a incercat sa afle de unde vor fi gasiti acesti bani, dar niciunul dintre sustinatori nu a oferit vreo explicatie.

Liderii senatorilor USR si AUR, Radu Mihail si Claudiu Tarziu, au solicitat retrimiterea la comisii a initiativei legislative, USR a cerut pentru trei saptamani, iar AUR macar pentru doua saptamani, insa ambele solicitari au fost respinse de catre senatori.

Dupa votarea proiectului, reprezentantii USR au spus ca senatorii partidului au votat impotriva propunerii de lege. Totodata, liderul senatorilor AUR Cladiu Tarziu a anuntat ca senatorii formatiunii s-au abtinut la vot, pentru ca "o marire cat de cat e mai buna decat nimic".

Proiectul de lege privind sistemul public de pensii a fost adoptat cu 85 de voturi "pentru", sase "impotriva" si 19 abtineri.

Comments