Vremea se schimba in weekend. ANM anunta ce urmeaza: ,,Maxime de peste 25-26 de grade Celsius, pragu...


Dupa valul de ploi si frig, vremea se schimba la sfarsitul saptamanii. Sefa Administratiei Nationale de Meteorologie a anuntat ca duminica se vor atinge 28 de grade Celsius, insa vor mai fi si episoade de instabilitate, relateaza Antena 3. Tot de vreme frumoasa vom avea parte si saptamana viitoare, inclusiv in Capitala, unde se vor inregistra maxime de peste 25-26 de grade Celsius, pragul unei zile de vara.


,,De la finalul acestei saptamani, temperaturile vor fi in crestere si da, putem sa confirmam, pe baza datelor din acest moment, ca maximele pot ajunge pana la 27-28 de grade Celsius in majoritatea regiunilor, dar in special cele extracarpatice. Si saptamana viitoare vorbim de acelasi ecart care va caracteriza, mai ales in regiunile extracarpatice, o vreme mai calda decat in mod obisnuit, inclusiv in Capitala, maxime de peste 25-26 de grade Celsius, pragul unei zile de vara", a spus directorul ANM, Elena Mateescu.


Sambata, 18 mai, vremea se va incalzi in majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate pe parcursul zilei, mai ales in nord-vestul, nordul si centrul tarii, dar si in zonele montane, unde local vor fi averse si descarcari electrice. Pe alocuri, cantitatile de apa vor fi insemnate si izolat vor fi conditii de grindina. Vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari ziua in Moldova, estul Munteniei si Dobrogea. Temperaturile maxime se vor incadra intre 16 si 27 de grade, iar cele minime, intre 4 si 14 grade, cu valori mai ridicate in sudul Banatului si in Dealurile de Vest. Noaptea, pe alocuri, se va forma ceata.


In Bucuresti, temperatura maxima va fi de 22...24 de grade Celsius, iar cea minima de 10...12 grade Celsius, anunta ANM.


Furtuni in vestul tarii


Duminica se anunta vreme calda in cea mai mare parte a tarii, dar va deveni, in general, instabila in jumatatea de vest. Vor fi innorari temporar accentuate, averse ce vor avea caracter torential si frecvente descarcari electrice din orele dupa-amiezii in Banat, Crisana si la munte, apoi local si in Maramures, Transilvania si Oltenia.


Pe alocuri, cantitatile de apa vor fi insemnate si vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, trecator cu innorari si pe arii restranse ploi slabe in zonele submontane. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale in sudul Banatului si pe crestele montane, dar de scurta durata si asociate averselor. Temperaturile maxime se vor incadra intre 21 si 28 de grade Celsius, mai scazute pe litoral si in Delta, unde se vor inregistra 17...20 de grade Celsius. Minimele termice vor fi cuprinse, in general, intre 8 si 15 grade Celsius.


Comments