ZIUA BUNEI VECINATATI – Evenimentul care ii apropie pe romani si ucraineni

ZIUA BUNEI VECINATATI – Evenimentul care ii apropie pe romani si ucraineni

ZIUA BUNEI VECINĂTĂȚI  Pregătirile pentru Ziua Bunei Vecinătăți sunt pe ultima sută de metri. Evenimentul, care se va desfășura duminică pe data de 24 iulie la Muzeul Satului din Sighetu Marmației, este unul la care e așteptată o participare numeroasă, pentru a cărui organizare au conlucrat nu mai puțin de 24 de primării din Țara Maramureșului dar și unele dintre cele mai importante instituții publice din județ.

Potrivit organizatorilor, scopul principal al Zilei Bunei Vecinătăți este acela de strângere a relațiilor între administrațiile locale din stânga și dreapta Tisei și punerea bazelor unor colaborări viitoare, în beneficiul locuitorilor din Maramureș și Transcarpatia.

„Deși are un scop foarte bine definit, evenimentul va imbrăca forma unei sărbători și se va desfășura la Muzeul Satului din Sighetu Marmației. Acolo, doisprezece gospodării vor fi amenajate cât mai primitor, vor fi organizate mai multe standuri în cadrul cărora își vor expune arta meșterii populari, vor fi prezentate produse tradiționale și vor putea fi admirați unii dintre cei mai cunoscuți artiști si ansambluri folclorice din zonă.Va fi, practic, un bun prilej pentru maramureșenii dar și pentru ucrainienii care locuiesc aproape de graniță să se bucure că suntem vecini și prieteni’’ – spune Anca Goja, secretarul cancelariei prefecturii Maramureș.

Aceasta mai arată că aceste lucruri se vor petrece în paralel cu întâlnirile dintre oficialitățile române și ucrainene, în urma cărora se dorește realizarea unor proiecte transfrontaliere finanțate din fonduri europene de care să beneficieze deopotrivă românii și ucrainenii de dincolo și dincoace de graniță. În fapt cu prilejul evenimentului de duminică autoritățile din Maramureș și Transcarpatia vor purta discuții pe marginea unor proiecte comune conturate deja, respectiv podurile de peste Tisa și redeschiderea clinicii din Slatina.

ActualMM

Comments