Ziua Recunostintei

Ziua Recunostintei

Americanii stiu sa multumeasca pentru ceea ce au. De pe vremea presedintelui Lincoln exista obiceiul ca Ziua Recunostintei sa fie sarbatorita in a patra zi de joi din luna noiembrie a fiecarui an, sarbatoarea ramanand neschimbata din 1863.
Chiar daca nu este sarbatoare nationala, „Thanks-giving Day”este celebrata intr-un mod special. Masa este decorata cu ghirlande colorate si cu roadele pamantului, nelipsind merele, strugurii, portocalele, porumbul, toate simbolizand abundenta. Afara, crizantemele, care rezista frigului, aranjamente din ramuri si frunze, dovlecii, completeaza frumusetea toamnei si armonia sarbatorii.
Potrivit traditiei, meniul include, obligatoriu, curcanul, porumbul, do--vleacul, cartofii dulci, sosul de merisor. Curcanul trebuie sa fie mare, bine rumenit si umplut cu tot felul de legume, mirodenii si ierburi aromate.
Familiile si prietenii se aduna in jurul mesei, la o cina copioasa, bucurandu-se de lucrurile bune care s-au intamplat de-a lungul anului si multumind pentru ele. Nu lipsesc in aceasta zi paradele si intrecerile sportive, care aduna multimea dornica de buna dispozitie. (Anul acesta nu va mai fi la fel; Ziua Recunostintei va fi doar in familie. Si nu cu mai mult de 10 persoane, aflu de la Ioana).

Post-ul Ziua Recunostintei apare prima data in Graiul Maramuresului - Cotidian independent al judetului Maramures.

Comments