30 de perchezitii la traficantii de droguri din Satu Mare - Majoritatea consumatorilor erau minori

30 de perchezitii la traficantii de droguri din Satu Mare - Majoritatea consumatorilor erau minori

30 de perchezitii la traficantii de droguri din Satu Mare - Majoritatea consumatorilor erau minori

Potrivit sursei citate, politisti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Satu Mare, impreuna cu procurori D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Satu Mare, au pus in aplicare 31 de mandate de perchezitie domiciliara in judetele Satu Mare si Maramures, intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de droguri de risc si de mare risc si act sexual cu un minor.

"Din cercetari a reiesit ca, pe parcursul anului 2023, membrii unui grup infractional organizat condus si coordonat de un barbat (aflat sub masura preventiva a arestului la domiciliu dispusa intr-o alta cauza penala) ar fi comercializat, in mod repetat, droguri de risc si mare risc (canabis, cocaina si 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) catre consumatori, preponderent minori, din judetele Satu Mare si Maramures. Din cercetarile efectuate a rezultat ca in cursul unor petreceri organizate de catre membrii grupului infractional ar fi fost vandute, in cantitati mari, astfel de droguri, dar si oferite cu titlu gratuit unor minore, ca plata pentru intretinerea de relatii sexuale", precizeaza sursa citata.

Mai multe audieri au loc la sediul DIICOT Satu Mare.

"In urma perchezitiilor domiciliare, au fost identificate si ridicate aproximativ 200 de grame de substanta cristalina de culoare alba (3CMC, drog de mare risc), 10 grame de canabis, 54 de comprimate (medicamente avand ca substanta activa alprazolam si buspirona), cantare si grindere, 21 de telefoane mobile si 21 de cartele SIM, 2 tablete mobile, 1 laptop, 1 pistol tip airsoft, bile de plastic, o maceta, peste 28.000 de petarde categoria P1 si P3, precum si alte mijloace de proba", arata sursa citata.

Sprijinul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor B.C.C.O. Cluj-Napoca si B.C.C.O. Oradea si jandarmilor Brigazii Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca si I.J.J. Satu Mare. La perchezitii au participat si 4 echipaje canine ale Autoritatii Vamale Romane.

Comments