Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpa, nu pentru omor - Procurorii considera ca a fost d...

Vlad Pascu, cel care a ucis doi studenti dupa ce a condus drogat, va fi judecat pentru ucidere din culpa si fuga de la locul accidentului.

Instanta a decis ca Vlad Pascu, tanarul care a ucis doi studenti in accidentul de la 2 Mai, dupa ce a condus drogat, sa fie judecat pentru ucidere din culpa si fuga de la locul accidentului.

"In baza art. 346 alin. 2 Cod proc.pen., art.35 alin.1, art.41 alin.1 lit.a Cod pen., constata competenta si legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Mangalia din data 10.10.2023, din dosarul nr.1505/P/2023 privind pe inculpatul PASCU MATEI VLAD,sub aspectul savarsirii infractiunilor ucidere din culpa prev. de art.192 alin.1, alin.2 si alin.3 Cod pen., vatamare corporala din culpa prev. de art.196 alin.1 si alin.4 Cod pen., conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante prev. de art.336 alin.2 Cod pen. si parasirea locului accidentului prev. de art.338 alin.1 Cod penal, toate cu aplicarea art.38 alin.1 Cod pen., precum si legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala. Dispune inceperea judecatii cauzei privind pe inculpatul Pascu Matei Vlad. In baza art. 347 alin. 1 Cod proc.pen. prezenta incheiere se comunica Parchetului de pe langa Judecatoria Mangalia, inculpatului, partilor civile si partii responsabile civilmente. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi, 7.12.2023", este solutia pe scurt.

Tatal Robertei, tanara care a fost ucisa de Vlad Pascu, este revoltat de incadrarea faptei.

"Astazi se implinesc 114 zile de la acel omor. Este omor, nu ucidere din culpa. Ce stiu de la avocatii mei este ca au incercat cu toate fortele sa schimbe incadrarea. Nu s-a vrut.

Acesta a fost un omor, nu a fost o ucidere din culpa. Deocamdata, asteptam primul termen de judecata. Eu sunt curios in ce directie va merge aceasta judecata, tinand cont ca Miruna Pascu, mama acestui tanar, este libera, in control judiciar. Si cum anterior a incercat sa faca musamalizari, ma intreb ce va putea face acum, cand este in semi-libertate.

Referitor la faptul ca ar intentiona sa mearga la mormant la Sebi si la Roberta, eu zic sa-si vada de treaba dumneaei. La copilul meu nu are ce sa caute. Sa-si vada de treaba, sa-si creasca celalalt copil, iar pe acesta, pe care l-a delasat de cand era mic si nu l-a crescut asa cum trebuie, ii spun ca de la parinte la parinte, sa-l lase sa patimeasca si sa nu mearga mai departe cu trasul sforilor.

Eu inca mai cred ca se poate face ceva in Romania. Vreau sa se trezeasca cei responsabili, pentru ca nu s-a pomenit absolut nimic despre anturajul cu care era Vlad Pascu in acea noapte. Pe cine afecteaza? Aceasta este intrebarea care ma macina.

Nu vreau sa mai pateasca alti parinti ce am patit noi, familia Dragomir si familia Olariu", a spus el, la o televiziune de stiri.

Comments