A inceput ancheta parlamentara pentru punerea sub acuzare a lui Joe Biden. Este primul pas spre o ev...

"Acest urmator pas logic va da comisiilor noastre puterea deplina de a aduna toate faptele si raspunsurile pentru publicul american", a declarat el in scurte remarci adresate reporterilor. "Este exact ceea ce vrem sa stim, raspunsuri", a declarat Kevin McCarthy, potrivit Fox News.

Republicanul a declarat ca acuzatiile potrivit carora Biden a profitat de pe urma afacerilor externe ale fiului sau Hunter Biden sunt "serioase" si "credibile" si a ordonat comisiilor de supraveghere, juridica si de cai si mijloace din Camera Reprezentantilor sa conduca ancheta de destituire.

I am directing our House committees to open a formal impeachment inquiry into President Joe Biden. Over the past several months, House Republicans have uncovered serious and credible allegations into President Biden's conduct--a culture of corruption. https://t.co/3uoDlUB3Sy

-- Kevin McCarthy (@SpeakerMcCarthy) September 12, 2023

Biden a negat orice implicare in activitatea externa a fiului sau, iar Casa Alba a declarat ca presedintele nu este implicat in activitatile de afaceri ale lui Hunter Biden.

Cu toate acestea, McCarthy a declarat ca acuzatiile descoperite pana acum justifica o investigatie suplimentara din partea Camerei.

Pe de alta parte, lansarea unei anchete de punere sub acuzare este o escaladare semnificativa a investigatiilor republicanilor asupra lui Biden si a lui Hunter Biden si nu este clar daca exista un sprijin larg al republicanilor pentru acest demers.

Comments