Aceasta bancnota romaneasca a ajuns sa valoreze o mica avere. Daca o ai prin sertare, o vinzi colect...

Printre colectionari, exista o tendinta crescuta de a plati sume considerabile pentru monede si bancnote rare, care prezinta particularitati specifice. Aceste bunuri sunt considerate extrem de rare si cautate, ceea ce determina aparitia unui numar tot mai mare de anunturi pe site-urile de specialitate. Uneori, oamenii chiar cer sume ce depasesc 100.000 de lei in schimbul acestor obiecte de colectie.

Un anunt de pe OLX a devenit viral, dupa ce o femeie din Focsani a scos la vanzare o bancnota veche de 5.000 de lei. Aceasta are chipul lui Lucian Blaga si face parte din emisiunea aferenta anului 1998, avand seria 0020.

Vanzatoarea bancnotei anunta potentialii cumparatori ca acesta se afla intr-o stare perfecta si nu a fost niciodata pus in circulatie. Pentru aceasta bancnota, vanzatoarea cere impresionanta suma de 150.000 de lei.

(foto: olx.ro)

,,Bancnota veche 5000 lei Lucian Blaga, Serie 0020. 150.000 de lei, pretul e negociabil. Aceasta bancnota a circulat, dar este intr-o stare buna", este mesajul care acompaniaza anuntul de pe OLX.

De altfel, aceasta nu este singurul caz in care bancnote sau monede vechi se vand la preturi astronomice, profitand de darea de mana a colectionarilor disperati sa le aiba in colectiile lor.

Marea resetare termica. Cum vrea Europa sa tremuram de frig in case spunand ca 17 grade Celsius este o temperatura optima

O moneda romaneasca in valoare de 50 de lei, care dateaza din 1994, a ajuns sa coste o mica avere.

Este vorba despre moneda pe care apare chipul lui Alexandru Ioan Cuza. Colectionarii spun ca este o piesa rara si evalueaza banutul la nu mai putin de 470.000 de lei.

Adica aproape 100 de mii de euro. La momentul actual, moneda este printre cele mai cautate din tara.

UE a ajuns la intelepciunea bunicilor: incurajeaza consumatorii sa-si repare bunurile in loc sa le inlocuiasca

Comments