Marcel Ciolacu anunta ca modificarea PNRR a fost aprobata de Comisia Europeana. Noul plan elimina pl...

Premierul Marcel Ciolacu a anuntat, astazi, ca modificarea Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR) a fost aprobata de Comisia Europeana. Noul plan elimina plafonul de cheltuieli cu pensiile de 9,4% din PIB si include capitolul RePowerEU, insa taie fonduri pentru noile spitale.

,,Comisia Europeana confirma oficial ca am onorat promisiunea facuta romanilor, de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile. Odata cu aprobarea modificarii Planului National de Redresare si Rezilienta al Romaniei, de astazi scapam definitiv de cosmarul introdus cu cinism in document de USR, care ar fi dus la inghetarea punctului de pensie pana in 2070. Tocmai de aceea ne-am batut sa trecem prin Parlament noua lege a pensiilor, validata ca sustenabila pe termen lung de expertii Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene, o lege care face dreptate pentru milioane de pensionari", a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Premierul a precizat ca, in acest fel, sunt inlaturate ,,inechitatile dintre pensionarii care au contribuit si au muncit la fel si asiguram garantia ca veniturilor pensionarilor vor putea creste si in viitor, corelate in mod legitim cu performanta economica a tarii".

,,Acesta este unul dintre obiectivele mele esentiale in mandatul de premier: cresterea economica a Romaniei sa ajunga in principal la romanii care au cea mai mare nevoie de protejarea nivelului de trai!", spune Ciolacu.

Comments