Actiune silvica a politistilor pe Valea Vaserului. Ce au descoperit

Actiune silvica a politistilor pe Valea Vaserului. Ce au descoperit

In perioada 6-8 noiembrie, politistii din Viseu de Sus au desfasurat o actiune in zona ,,Valea Vaser" pentru prevenirea si combaterea activitatilor ilegale din domeniul circulatiei, depozitarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos.

Actiunea s-a soldat cu confiscarea a 24 mc lemn rotund foios si rasinos si cu constatarea a patru infractiuni prevazute de Codul Silvic. De asemenea politistii au indisponibilizat un tractor articulat forestier (TAF) si un ferastrau electric, conform IPJ Maramures.

In locul numit ,,Valea Boului" din zona ,,Valea Vaser", fond forestier proprietatea statului roman, au fost identificati doi barbati in varsta de 45 respectiv 52 de ani, care au taiat mai multi arbori de esenta foios, pe care i-au transportat de la fata locului cu ajutorul unui tractor articulat forestier.

Cantitatea de material lemnos identificata a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor si a fost predata in custodie Ocolului Silvic Viseu de Sus. TAF-ul si motoferastraul au fost indisponibilizate, iar in cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de taiere ilegala si furt de arbori.

In aceeasi zona, dar intr-un fond forestier proprietate privata, politistii au descoperit 70 de cioate ramase in urma taierilor ilegale de material lemnos de esenta rasinos, specia molid.

La fata locului au fost gasiti taiati si abandonati 15 arbori, respectiv cantitatea de 11,70 mc ce au fost ridicati in vederea confiscarii si predati in custodie Ocolului Silvic Viseu de Sus. In cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de taiere ilegala si furt de arbori si pentru identificarea autorilor.

ZiarMM

The post Actiune silvica a politistilor pe Valea Vaserului. Ce au descoperit appeared first on ZiarMM.

Comments