Primul contract finantat in Maramures pe PNDL2 a fost semnat in comuna Budesti

Primul contract finantat in Maramures pe PNDL2 a fost semnat in comuna Budesti

Marti, 7 noiembrie 2017, in comuna Budesti, a fost semnat primul contract finantat in Maramures de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin Programul National de Dezvoltare Locala partea a doua. Statul aloca astfel 1.488.726,94 lei pentru realizarea investitiei "Reabilitare si modernizare Scoala Gimnaziala Budesti. Valoarea totala a investitiei este de 1.569.879,05 lei.
Comuna Budesti asteapta verificarea documentelor pentru alte trei proiecte aprobate pe PNDL2, respectiv extinderea aductiunii de apa - o retea secundara si bransamente – in suma de 3,9 milioane de lei, reabilitarea si modernizarea Scolii Gimnaziale din satul Sarbi, cu o valoare de 1,5 milioane de lei, si reabilitarea si modernizarea cabinetelor medicale, cu 1,3 milioane de lei. Semnarea contractelor va fi in urmatoarele luni.
Liviu Tamas, primarul comunei Budesti, a spus: "Mai avem in lucru 5 proiecte, 3 pe PNDL si 2 prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale. Reabilitarea scolii din Budesti a fost prinsa intr-un proiect mai mare, care are si o componenta in AFIR, respectiv reabilitarea scolii si gradinitei din satul Sarbi. Atat pentru acest proiect, cat si pentru cel privind reteaua secundara pe apa, depus pe PNDL, mai trebuie sa transmitem studiile de fezabilitate, fapt care va fi realizat pana la finalul lunii noiembrie. In ce priveste celelalte proiecte, avem toate documentatiile trimise si speram sa semnam cat mai repede contractele de finantare, pentru ca in primavara anului viitor sa demaram lucrarile de executie".
Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, a declarat ca cel putin inca doua proiecte europene se afla in lucru la Budesti: modernizarea scolii din Sarbi si reabilitarea retelei de strazi, iar toate acestea vor imbunatati calitatea vietii locuitorilor.

Post-ul Primul contract finantat in Maramures pe PNDL2 a fost semnat in comuna Budesti apare prima data in Graiul Maramuresului.

Comments