Acuzatii infioratoare la adresa fostul premier Boris Johnson: I-a tratat pe oameni ca pe deseuri tox...

Invitat timp de doua zile in plenul Parlamentui, Johson trebuie sa raspunda acuzatiilor ce i se aduc privind modul in care a gestionat situatia din Regatul Unit in perioada valurilor succesive de lockdown COVID-19, in urma carora Marea Britanie a avut unul dintre cele mai mari bilanturi de decese din lume, potrivit Reuters.

Johnson a spus ca isi asuma responsabilitatea personala pentru toate deciziile luate si ca intelege furia publicului, dupa ce o serie de anchete au dezvaluit atat decizii incompetente ale guvernului, cat si ipocrizie in privinta respectarii regulilor de izolare.

"Pot sa spun ca inteleg sentimentele victimelor si ale familiilor lor si imi pare profund rau pentru durerea, pierderea si suferinta acelor victime si a familiilor lor", a declarat Johnson. "Au existat lucruri pe care am fi putut sa le facem diferit? In mod incontestabil. Dar n-as putea sa le enumar acum in fata dumneavoastra intr-o ierarhie", a declarat fostul premier.

Audierea lui Boris Johnson in parlament a fost intrerupta de protestatari, care au fost avertizati si, in unele cazuri, li s-a ordonat sa plece de catre presedinta comisiei de investigatie.

De exemplu, avocatul care reprezinta familiile scotiene indoliate de COVID, a declarat ca Johnson a girat o "cultura letala a impunitatii si incompetentei" si a tratat oamenii ca pe niste "deseuri toxice". Fostului lider i s-a reamintit si episodul petrecerii cu alcool din lockdown.

Johnson a mai depus marturie in fata Parlamentului, dar cele 2 zile de audieri sunt considerate ca cea mai detaliata marturie publica despre modul in care a luat deciziile.

Comments