Lupte violente in jurul celui mai important oras din sudul Fasiei Gaza. Hamas anunta "zeci de morti...

Strazile orasului erau pustii, in timp ce numarul mortilor si ranitilor continua sa creasca in spitale, potrivit jurnalistilor AFP aflati la fata locului.

Armata israeliana anunta ca este aproape de a-si atinge obiectivul: distrugerea intregii zone a orasului Gaza si a nordului Fasiei

De altfel, o filmare panoramica, realizata de pe un bloc, arata un peisaj infiorator.

The city of Khan Yunis faces extensive devastation due to indiscriminate airstrikes carried out by Israeli warplanes. pic.twitter.com/HiTubvhNYm

-- PALESTINE ONLINE ?? (@OnlinePalEng) December 6, 2023

"Intregul oras este distrus si bombardat fara incetare. Multi oameni sosesc dinspre nord in conditii dezastruoase, fara adapost, cautandu-si copiii", a declarat pentru AFP un refugiat care a ajuns in locul de cosmar.

Sute de mii de civili sunt inghesuiti in acest oras si in imprejurimile sale, intr-o o situatie umanitara catastrofala.

Mii dintre ei, pe jos, inghesuiti in carute sau in autovehicule arhipline continua sa fuga spre sud si spre orasul vecin Rafah, ca raspuns la ordinele armatei israeliene.

Angajata din 27 octombrie intr-o ofensiva terestra impotriva Hamas in nordul Fasiei Gaza, in paralel cu campania sa de lovituri aeriene, armata israeliana si-a extins operatiunile terestre la intregul teritoriu si a anuntat marti ca a incercuit Khan Yunis.

Potrivit Ministerului Sanatatii controlat de Hamas, 16.248 de persoane, dintre care 70% femei, copii si adolescenti, au fost ucise in Fasia Gaza de bombardamentele israeliene incepand cu 7 octombrie. In Israel, atacul efectuat in acea zi de comandouri Hamas infiltrate din Gaza s-a soldat cu 1.200 de morti, majoritatea civili, si peste 240 de ostatici, potrivit autoritatilor.

Armata israeliana anunta ca este aproape de a-si atinge obiectivul: distrugerea intregii zone a orasului Gaza si a nordului Fasiei

Comments