Adevarul despre Mercur retrograd, ,,sperietoarea" din horoscop

Adevarul despre Mercur retrograd, ,,sperietoarea" din horoscop

Adevarul despre Mercur retrograd, ,,sperietoarea" din horoscop

De-a lungul unui an, în astrologie apar mai multe perioade când planetele sunt în „retrograd”. De trei sau patru ori pe an, Mercur (planeta cea mai apropiată de soare), și responsabilă cu comunicarea, pare că îşi schimbă direcţia.  

Fiecare planetă guverneaza anumite domenii în astrologie, iar retrogradarea acestora se spune că aduce numai năpaste, potrivit Adevărul.ro.

„Contrar a ceea ce mulţi îşi imaginează, mişcarea înapoi a planetei este doar o iluzie optică. Nu vă imaginaţi o pistă de curse cu Soarele în centru, iar Mercur învârtindu-se de patru ori”, explică Rodney Piercey, profesor de fizică şi astronomie la Universitatea Kentucky.

Mişcarea retrogradă a unei planete este de fapt o iluzie optică, observatorii astronomici având senzaţia că planetele o iau înapoi. Bineînţeles, nicio planetă nu se mişcă înapoi, ci doar îşi micşorează viteza de rotaţie în jurul Soarelui, scrie womenshealthmag.com. 

Mercur iese din retrograd pe 22 septembrie 2016 şi revine în perioada 8-27 ianuarie 2017. 

Mai multe informații despre Mercur retrograd și nu numai, puteți citi și pe pagina lui Dezideriu, consultant în astrologie.

Comments