Afacerist controversat, surprins cu sefa de campanie a lui Nicusor Dan. Barbatul este implicat in af...

,,Dupa (sau si inainte?) - cine l-a finantat pe ND si a fost sef de campanie? Cine il finanteaza acum? Matei Paun, ,,rechin" care si-a facut banii cu Lukasenko direct, cunoscut de toata lumea ca putinist extrem (...), mi-a zis mie direct acum niste ani la o masa ca el se ocupa de finantarile pentru Lukasenko (...)."Este mesajul postat pe pagina de Facebook de Andrei Caramitru.Economistul a scris si despre relatia pe care controversatul om de afaceri Matei Paun o are cu oamenii si sustinatorii Kremlinului, dar si despre posibilele afaceri ale primarului general in Rusia si implicatiile sale in scandalul Panama Papers.,,Eu ma intreb foarte serios. Cum a trait Nicusor pana la 50 de ani? Din ce bani a mancat si a platit chiria? Cine l-a sustinut la Pungesti si cine i-a dat bani la USB initial? Paun? Altcineva? De ce?"Afirmatiile economistului vin in urma imaginilor surprinse de paparazzi, in care apar Ema Prisca, cea care l-a ajutat si in 2020 sa castige fotoliul de edil al Bucurestiului, si omul de afaceri Matei Paun. Din fotografii reiese ca cei doi poarta discutii aprinse, iar acestea au iesit la iveala la scurt timp dupa ce Nicusor Dan declarase ca omul de afaceri Matei Paun nu ar fi implicat in campania sa de anul acesta.

Nicusor Dan: Matei Paun a fost sef de camp in 2016. In aceasta campanie este printre cei 10 cu care ma sfatuiesc pe diverse lucruri.

Realitatea PLUS: A donat si bani?

Nicusor Dan: Nu cred.

Nicusor Dan: E un om cu care ma mai intalnesc la Krapets, la Vama Veche, e prieten.

Nicusor Dan: Este o firma de pe piata romaneasca cu care eu am contrac, pretul pietei de a pune niste panouri.Intrebat de jurnalistii Realitatea PLUS despre legatura cu Matei Paun, Nicusor Dan a negat ca acesta i-ar face campania, dar sustine ca se mai consulta cu el.Nicusor Dan: Nu exista contributie din partea sa.

Reporter: Il cunoasteti?

Nicusor Dan: Evident, a fost sef de campanie in 2016.

Reporter: Mai vorbiti cu el?

Nicusor Dan: Evident.

In anul 2016, Nicusor Dan recunostea insa ca a fost ajutat in campanie de omul de afaceri Matei Paun. Potrivit jurnalistilor, primul dintre cei care trag sforile in campania lui Nicusor Dan ar fi in continuare Matei Paun, un afacerist cu experienta in pietele financiare, inclusiv cele rusesti.

Comments