Sedinta cruciala, saptamana viitoare, la Guvern pe tema reducerii impozitarii la salariul minim pe e...

"Dupa sedinta de guvern, voi extinde cu toti ministrii si cu autoritatile care au in implemnetare proiecte prin PNRR, cat si de indeplinit jaloane, urmand ca saptamana viitoare sa avem o sedinta cu partenerii sociali, atat cu patronatele cat si cu sindicatele, unde avem mai multe lucruri de stabilit, inclusiv de discutat posibilitatile de reducere a impozitarii celor cu veniturile cele mai mici, cei platiti cu salariul minim pe economie", a afirmat, miercuri, Ciolacu intr-o conferinta de presa la Constanta.

Anuntul care vizeaza milioane de romani. Modificari majore la salariul minim

Potrivit premierului, vestea buna este ca am ajuns la un salariu mediu de peste 1.000 de euro.

Intrebat daca guvernantii vor introduce deducerile pentru cei cu venituri mici atunci cand se va face si majorarea salariului minim, Ciolacu a raspuns: "Cred ca o astfel de decizie si-o poate asuma Guvernul Romaniei si orice guvern dupa ce avem executia pe al doilea trimestru, cum este si normal. Pana atunci, incepem discutiile cu partenerii sociali si in functie de cifrele pe care le vom avea la inchiderea celui de-al doilea trimestru, atunci vom vedea masurile pe care le putem lua in aceasta situatie".

Proteste in fata Guvernului, luni. Sindicalistii cer reducerea fiscalitatii pe munca

Marcel Ciolacu a precizat, totodata, ca avem cea mai mare impozitare a muncii la veniturile mici si o treime dintre romani sunt platiti in continuare pe salariul minim pe economie. "De aceea este si aceasta presiune, suntem singurul stat european care ne confruntam cu acest lucru", a mai spus premierul.

Seful Executivului a mai spus ca patronatele ar dori o diferentiere pe ramuri a majorarii salariului minim.

"In Germania, anul trecut a crescut de vreo trei ori salariul minim, fiindca, la fel, este baza de plecare", a mai spus el.

Comments