ALEGERI SUA - Prima confruntare directa dintre Donald Trump si Hillary Clinton

ALEGERI SUA - Prima confruntare directa dintre Donald Trump si Hillary Clinton

foto: www.observatorcultural.ro

ALEGERI SUA  Hillary Clinton și Donald Trump se vor înfrunta față-n față în prima dezbatere organizată înaintea alegerilor prezidențile din 8 noiembrie. Acesta este unul dintre cele mai așteptate evenimente din campania electorală din Statele Unite, iar până la 100 de milioane de oameni sunt așteptați să să stea în fața televizoarelor.

Democrata Hillary Clinton și republicanul Donald Trump încep lupta față-n față pentru fotoliul de la Casa Albă. După o campanie electorală atipică, presărată cu o mulțime de afirmații controversate, cei doi candidați care vor să-i succeadă în funcție lui Barack Obama vor participa la prima dezbatere din cele trei organizate înainte de scrutinul prezidențial din 8 noiembrie. Hillary Clinton și Donald Trump se vor întâlni la universitatea Hofstra, din apropiere de New York, care va avea loc marți la ora 4.00, ora României.

Timp de 90 de minute, cei doi vor discuta despre principalele teme ale campaniei. Dezbaterea nu va fi întreruptă de pauze publicitare, iar experții se așteaptă ca un număr uriaș de oameni să urmărească această confruntare. Prima dezbatere din 2012, dintre Barack Obama și Mitt Romney, a fost urmărită de 67 de milioane de oameni. Acum, estimările arată că între 80 și 100 de milioane de oameni vor sta în fața televizoarelor.

ALEGERI – Pe listele PMP Maramureş pentru parlamentare se vor regăsi cei mai buni

Prima dezbatere va fi moderată de jurnalistul NBC Lester Holt. Acesta va adresa o întrebare candidaților, care vor avea câte două minute la dispoziție pentru a răspunde. După răspunsurile inițiale, ei vor avea și ocazia să dea replica adversarului, desigur și acest lucru fiind contracronometru.

Temele primei dezbateri au fost anunțate cu o săptămână înainte de confruntare. Hillary Clinton și Donald Trump vor vorbi despre strategia lor privind direcția pe care ar trebui să o urmeze Statele Unite, prosperitatea țării, dar și securitatea sa. Prezentarea ambiguă arată că se va discuta despre economia și apărarea țării.

OCOLIŢI CENTURA – Se circulă infernal pe strada Europa

Hillary Clinton, care a participat la numeroase dezbateri în cariera sa politică, se va confrunta însă cu o nouă provocare în confruntarea cu Donald Trump, care a fost complet imprevizibil în acestă campanie. Fostul secretar de stat se așteaptă să fie atacată pe subiecte spinoase, de la scandalul e-mailurilor, la infidelitatea lui Bill Clinton.  Mai mult, Donald Trump chiar a amenințat că va invita o fostă amantă a fostului președinte la prima dezbatere prezidențială. Un alt subiect spinos ar putea fi starea ei de sănătate. Recent, ea a fost diagnosticată cu pneumonie și a întrerupt timp de câteva zile campania, după ce I s-a făcut rău la ceremonia de comemorare a victimelor atentatelor de la 11 septembrie.

Continuarea, AICI.

Comments