ALERTA IN UCRAINA – Contrabandistii romani de tigari au trecut inot Tisa

ALERTA IN UCRAINA – Contrabandistii romani de tigari au trecut inot Tisa

ALERTĂ ÎN UCRAINA. În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, peste 30.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 281.000 lei.

În dimineaţa zilei de miercuri, 24 august, la nivelul S.P.F Sighetu Marmaţiei – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 3.30, poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane, pe malul românesc al râului Tisa, care transportau colete voluminoase către o autoutilitară, ce staţiona pe o stradă din apropiere.

Imediat, o echipă operativă s-a deplasat la faţa locului, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele în cauză au abandonat coletele şi autoutilitara şi au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Totodată, în autoutilitara abandonată, marca Opel, au fost descoperite mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acesteia la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, s-a constatat că în interior se află 49 de baxuri care conţin 24.100 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 215.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză, se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

De asemenea, în ultimele 48 de ore, pe timpul unor misiuni desfăşurate la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, jud. Suceava, au descoperit şi confiscat 6.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 66.000 lei.

În cauză, sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Comments