Alimentul pe care toti romanii ar trebui sa-l includa la micul dejun: ,,Cea mai complexa combinatie...

Cat de benefic este sa mancam unt cu arahide

Potrivit dr. Cupcea, untul de arahide reprezinta o sursa excelenta de proteine, grasimi sanatoase si carbohidrati. Compozitia sa nutritionala include 50% grasimi, majoritatea fiind mononesaturate si polinesaturate, 25% proteine si 20% carbohidrati, inclusiv 6 g de fibre la 100 g. Aceasta combinatie nu doar ca asigura o satietate de lunga durata, dar furnizeaza si un aport energetic echilibrat, esential pentru buna functionare a creierului si a organismului pe parcursul intregii zile.

Dr. Cupcea mai adauga ca untul de arahide are un profil de grasimi mult mai sanatos decat untul obisnuit, fiind ideal pentru mentinerea sanatatii cardiovasculare. Cand este consumat sub forma naturala, fara adaosuri suplimentare, untul de arahide se dovedeste a fi o alegere excelenta pentru o alimentatie curata.

Unul de arahide, nelipsit de la micul dejun

In plus, medicul ofera si un exemplu de mic dejun complet: paine cu maia, ulei de masline, parmezan si nuci. Acest mic dejun, bine echilibrat, poate asigura nu doar energie si satietate pentru intreaga dimineata, dar si claritate mentala si energie cognitiva, esentiale in zilele obositoare.

,,Functia principala a mancarii este asigurarea energiei, si trebuie sa constientizam acest aspect nu doar pentru controlul greutatii, ci si pentru optimizarea energiei mentale si starii fizice", conchide dr. Cupcea.

Pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca diminetile, adaugarea untului de arahide si a altor alimente nutritive poate fi o solutie excelenta pentru a incepe ziua cu vitalitate si buna dispozitie.

,,E cea mai complexa combinatie care poate tine de foame. In aceeasi categorie se numara si un alt tip de mic dejun care imi place mie: paine + ulei de masline + parmezan + nuci. Iar daca e bine dozat un astfel de mic dejun, el poate asigura energie si satietate pentru intreaga dimineata. Iar la dimineti extrem de obositoare, cum am eu, energia cognitiva e extrem de importanta. Dar si cea generala, obiectiva. Functia primordiala a mancatului e asigurarea de energie, asta cu siguranta o stim cu totii dar o constientizam in diferite feluri. Iar acest paragraf de fapt e scris pentru a sublinia un rol foarte frumos al nutritiei: cel de a fi folosit ca instrument pentru ceva. In general lumea se gandeste la nutritie ca instrument de folosit pentru controlul greutatii, dar ea de fapt e de folosit si pentru asigurarea energiei mentale si a starii fizice, pentru asigurarea energiei propriu-zise, a <>, a starii de bine", explica medicul, in postarea de pe Facebook.

Comments