Alina Bica, marturii din exil, la camera ascunsa. Ce spune despre intoarcerea in Romania

Alina Bica, marturii din exil, la camera ascunsa. Ce spune despre intoarcerea in Romania

Alina Bica, marturii din exil, la camera ascunsa. Ce spune despre intoarcerea in Romania

Intr-un material filmat cu camera ascunsa, jurnalistii italieni au surprins-o pe fosta sefa DIICOT in restaurantul din Bari al lui Florin Busuioc, partenerul ei de viata. Alina Bica nu era, insa, singura, ci alaturi de fiica si sotul Elenei Udrea.

,,-Pot sa va pun o intrebare directa?-Cum sa nu.-Cum s-a incheiat povestea dumneavoastra? Pentru ca am citit tot felul de chestii

- Povestea mea s-a incheiat astfel: la inceput am avut 4 capete de acuzare, infractiuni, am fost achitata in 3. Infractiuni de coruptie, abuz in serviciu si favorizarea infractorilor... Am fost achitata pentru toate acuzatiile de coruptie, a ramas doar unul, pentru care sunt in aceasta situatie in Italia. Este vorba despre o infractiune de favorizare a infractorilor," a spus Alina Biica.

Alina Bica a fost condamnata definitiv, in noiembrie 2019, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la 4 ani de inchisoare cu executare, pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Bica a fugit, insa, din tara, inainte de aflarea sentintei. In discutia cu jurnalistii, aceasta chiar a marturisit ca nu are de gand sa se intoarca.

,,In acest moment, am in curs o procedura la CEDO, care a trecut deja acel filtru de admisibilitate. Am fost achitata pe celelalte trei acuzatii si incerc sa imi fac treaba. Eu am zis asa: eu eram sefa, am muncit toata viata. Ce persoana sanatoasa la cap poate spune "astazi comit o infractiune, risc totul pentru nimic?"(...)

Sunt aici, in Italia, din 2019. Am ales Italia pentru ca sora mea a lucrat timp de 10 ani pentru guvernul de la Roma. Incerc sa fac recunoasterea aici, pentru ca am vrut sa inchid, nu am nicio intentie sa ma intorc in Romania. Vreau sa imi fac o viata aici, vreau sa ma simt libera si sa fac ce vreau", a mai spus jurnalistilor fosta sefa a DIICOT.

Potrivit Ministerului Justitiei, instanta italiana a recunoscut sentinta pronuntata in Romania si a dispus executarea pedepsei in Italia. Alina Bica nu se afla, insa, in inchisoare, pedeapsa fiind suspendata pana se fac o serie de clarificari juridice privind infractiunea pentru care a fost condamnata.

Comments