Fermierii, revoltati pe Petre Daea: A negociat prost pentru noi!

Fermierii, revoltati pe Petre Daea: A negociat prost pentru noi!

Fermierii, revoltati pe Petre Daea: A negociat prost pentru noi!

Tara noastra primeste 20%, cei mai putini bani, desi chiar sefa Comisiei Europene, Ursula von Der Leyen a anuntat public ca 60% din cerealele din Ucraina au tranzitat Romania.

De asemenea, pierderile suferite de fermierii romani sunt mai mari decat subventiile primite. Spre exemplu, pretul unei tone de grau la recolta a fost de aproximativ 1600 de lei, iar acum este de doar 1.000 de lei. Asta ne arata o pierdere de cel putin 100 de euro pentru fiecare tona de grau, pierdere de fermierii romani.

,,Fermierii mai au pe stoc cel putin 1.5 milioane de tone de grau, ceea ce inseamna ca astazi pierderile lor sunt de cel putin 150 de milioane de euro. In concluzie, cele 10 milioane nu pot acoperi nici macar partial pierderile.

Ii recomand ministrului Agriculturii sa rezolve problemele fermierilor si sa inceteze sa puna presiune pe jurnalistii specializati pe agricultura si sa nu le mai ceara acestora sa ascunda adevarul. In final, oricat de mult ar reusi ministrul sa controleze narativul, ceea ce ramane este faptul ca fermierii romani au fost reprezentati inca o data prost de administratia care este astazi la MADR", a scris Emil Dumitru pe Facebook.

Comments