ANAF pune tunurile pe magazinele de haine second-hand, macelarii si pescarii. Cand ar urma sa inceap...

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) vrea sa extinda semnificativ lista de produse cu risc fiscal pentru care transportul este monitorizat prin sistemul e-Transport.

Mai exact, pentru a limita evaziunea, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) doreste sa monitorizeze si noile categorii de produse prin sistemul e-Transport.

Noua lista de produse se adauga unora care erau inca de la inceputul anului. A fost propusa ca intrare in vigoare data de 1 iulie 2024, acordand astfel mediului de afaceri timpul necesar pentru conformare la noile cerinte. scrie profit.ro.

Conform Proiectului de Ordin al ANAF, aceasta este lista adaugata a noilor bunuri cu risc fiscal ridicat la transportul rutier:

- Carne si organe comestibile;

- Pesti si crustacee, moluste si alte nevertebrate acvatice;

- Lapte si produse lactate; oua de pasari; miere naturala; produse comestibile de origine animala, nedenumite si necuprinse in alta parte;

- Tutun si inlocuitori de tutun prelucrati; produse care contin sau nu nicotina destinate inhalarii fara ardere; alte produse care contin nicotina destinate absorbtiei nicotinei in corpul uman;

- Combustibili minerali, uleiuri minerale si alte produse rezultate

Comments