Incendiu pe DN 13 B in Harghita: Cabina unui autocamion incarcat cu lemne a luat foc

Incendiu pe DN 13 B in Harghita: Cabina unui autocamion incarcat cu lemne a luat foc

Incendiu pe DN 13 B in Harghita: Cabina unui autocamion incarcat cu lemne a luat foc

Cum s-a intamplat totul

Incidentul s-a produs pe DN 13 B, in timp ce autocamionul se indrepta catre Gheorgheni. Soferul vehiculului, confruntat cu o situatie de urgenta, a apelat rapid numarul de urgenta 112 pentru a semnala izbucnirea focului. Flacarile au cuprins brusc cabina autocamionului, fara un motiv aparent la momentul respectiv.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Harghita a mobilizat imediat doua echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Gheorgheni, dotate cu autospeciale de stingere. Acestea au colaborat eficient cu pompierii civili de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Joseni pentru a controla si a stinge incendiul care se manifesta generalizat la nivelul cabinei autocamionului.

Desi cabina a fost afectata semnificativ de flacari, incarcatura de lemne si remorca autocamionului au ramas neafectate, prevenind astfel o posibila situatie si mai periculoasa. Traficul in zona a fost oprit pe durata interventiei de stingere a focului, dar a fost ulterior redeschis si a revenit la normal, minimizand disconfortul soferilor si asigurand siguranta circulatiei pe acest segment de drum.

Oamenii legii au deschis o ancheta in acest caz

Autoritatile au initiat o ancheta pentru a determina cauzele exacte ale incendiului, suspectand o posibila defectiune tehnica la nivelul cabinei. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Harghita isi reitereaza recomandarile catre toti conducatorii auto sa efectueze verificari regulate ale vehiculelor si sa fie pregatiti pentru gestionarea oricaror situatii de urgenta care pot aparea in timpul deplasarilor.

Comments