Ancheta in Germania dupa ce presa rusa a difuzat o inregistrare cu ofiteri nemti care discuta despre...


Germania a anuntat sambata, 2 martie, ca investigheaza o inregistrare audio publicata in presa rusa in care ofiteri germani discuta despre posibila livrare de rachete de croaziera Taurus catre Kiev si despre o potentiala lovitura a Kievului asupra podului Kerci din Crimeea, relateaza Reuters.


Un purtator de cuvant al Ministerului german al Apararii a declarat sambata ca Biroul federal pentru contrainformatii militare investigheaza cazul, dar este posibil ca inregistrarea sa fi fost modificata.


Cancelarul Olaf Scholz, care a vorbit in timpul unei vizite la Roma, a calificat scurgerea potentiala de informatii drept ,,foarte grava". ,,De aceea, acum se clarifica foarte atent, foarte intens si foarte rapid. Si acest lucru este necesar", a spus el.


Margarita Simonian, jurnalista a televiziunii de stat ruse si sefa Russia Today, a postat inregistrarea audio pe canalul sau de Telegram. Potrivit inregistrarii, ofiterii germani ,,discuta despre cum sa loveasca podul Crimeei", care leaga Rusia de peninsula ucraineana, anexata in 2014.


In inregistrarea de 38 de minute, participantii la convorbire discuta despre posibila livrare de rachete de croaziera Taurus catre Kiev, pe care Scholz a respins-o pana acum in mod ferm in mod public, noteaza Reuters. De asemenea, ei vorbesc despre instruirea soldatilor ucraineni si despre posibile tinte militare. Agentia de presa precizeaza ca nu a putut confirma in mod independent autenticitatea convorbirii.


Roderich Kiesewetter, membru al parlamentului german, a declarat pentru ziarul Handelsblatt ca relatarile sunt autentice.


Rusia arata, desigur, cat de mult foloseste spionajul si sabotajul ca parte a razboiului hibrid. Este de asteptat ca mult mai multe lucruri sa fi fost interceptate si scurse pentru a influenta deciziile, a discredita si a manipula oamenii.


Roderich Kiesewetter:

Un purtator de cuvant al Ministerului rus de Externe a transmis vineri pe retelele de socializare urmatorul mesaj: "Cerem o explicatie din partea Germaniei".


Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a vorbit sambata in fata jurnalistilor despre "planurile viclene ale Bundeswehr (fortele armate germane), care au devenit evidente datorita publicarii acestei inregistrari audio. Aceasta este o autoexpunere flagranta", a declarat Lavrov.


Comments