ANIVERSAR – Trabuc de 90 de metri pentru a celebra cei 90 de ani ai lui Fidel Castro

ANIVERSAR – Trabuc de 90 de metri pentru a celebra cei 90 de ani ai lui Fidel Castro

foto http://jurnalul.ro

ANIVERSAR Cubanezul José Castelar, alias Cueto, deja deţinător a cinci recorduri Guinness în domeniu, a prezentat vineri un trabuc lung de 90 de metri realizat cu ocazia împlinirii a 90 de ani de către Fidel Castro, sâmbătă, relatează AFP.

ANIVERSAR “Ţigara măsoară 90 de metri, pentru a celebra cei 90 de ani ai comandantului nostru”, a declarat Cueto prezentându-şi “havana”.

El a explicat că nu-l cunoaşte personal pe liderul cubanez, retras de la putere în urmă cu zece ani şi care nu mai fumează de 30 de ani.

“Cred că nu este la curent (cu iniţiativa). El nu mai fumează de mulţi ani, dar ceea ce îi oferim este efortul nostru pentru marcarea aniversării sale”, a adăugat fabricantul de trabucuri, care lucrează în domeniu de la 14 ani.

De pe 2 august, sprijinit de un grup de colaboratori, Cueto a consacrat o duzină de ore pe zi realizării trabucului gigant.

O reprezentantă a ambasadei Marii Britanii la Havana, Lesley Sunderson, a fost prezentă la ceremonie în vederea viitoarei omologări a recordului.

José Castelar a obţinut omologarea primului său record Guinness în aprilie 2001, cu un trabuc cu lungimea de 11,04 metri. El şi-a depăşit apoi propriul record cu trabucuri de 14,86 metri (mai 2003), 20,41 metri (aprilie 2005), 45,38 metri (mai 2008) şi 81,80 metri (mai 2011).

Trabucurile constituie unul dintre principalele produse de export cubaneze, după nickel, medicamente şi zahăr. Vânzările au atins 428 de milioane de dolari în 2015, potrivit companiei cubanezo-britanice Habanos.S.A., care deţine 70% din piaţa mondială.

sursa info

Comments