NU-I IARTA – Trimisi in judecata pentru datorii la apa

NU-I IARTA – Trimisi in judecata pentru datorii la apa

NU-I IARTĂ. 986 vasluieni au ajuns la tribunal pentru că nu şi-au plătit la timp facturile la apă şi canal. Dintre aceştia, 370 sunt acum în procedură de executare silită şi riscă să îşi piardă la licitaţie publică bunurile din proprietate, chiar casa sau maşina.

Operatorul local de apă şi canalizare, SC Aquavas SA Vaslui, a dat în judecată 986 de abonaţi. În urma proceselor, societatea a obţinut 721 hotărâri judecătoreşti definitive prin care datornicii au primit din partea instanţei termene de 30 de zile pentru plata debitelor. „Mare parte a celor cu datorii acţionaţi în judecată au înţeles situaţia şi au achitat obligaţiile faţă de unitatea noastră. Am avut cazuri în care debitorii au achitat integral datoriile, iar alţii au încheiat eşalonări la plată”, a declarat Vasile Luca, purtătorul de cuvânt al SC Aquavas SA Vaslui.

Pentru cei care nu s-au conformat hotărârilor judecătoreşti s-a luat măsura executării silite. În acest moment, 370 de clienţi sunt în această situaţie. „Procedura de executare silită începe, de fapt, în momentul în care debitorul primeşte, conform procedurii, somaţia de executare. În cazul în care executantul nu se supune acelei somaţii, executorul va trece la măsuri legale, cum sunt popriri pe venituri (salarii, pensii), sechestrarea bunurilor mobile şi imobile (inclusiv a autovehiculelor, conform art. 739 din Codul de procedură civilă). Valorificarea se va face prin licitaţie publică în termen de cel puţin două săptămâni şi cel mult patru săptămâni de la aplicarea sechestrului”, a explicat purtătorul de cuvânt al Aquavas.

„Facem un apel către toţi utilizatorii serviciului de alimentare cu apă şi canalizare să îşi achite contravaloarea serviciilor prestate în termenul scadent, pentru a nu ne pune în situaţia recuperării debitelor în instanţă. Noi depunem eforturi susţinute pentru încasarea contravalorii serviciilor prestate utilizand diverse mijloace, cum ar fi deplasarea casierilor în teren la fiecare utilizator, eşalonări la plată pentru utilizatorii cu debite restante”, a mai spus Vasile Luca.

Sursa info 

Comments