ANTIFURT – Baimarenii invatati cum sa nu cada prada hotilor

ANTIFURT – Baimarenii invatati cum sa nu cada prada hotilor

ANTIFURT În sezonul preferat al hoţilor, poliţiştii îi învaţă pe maramureşeni că neglijenţă este ‘’ajutorul’’ pe care adesea îl dau autorilor furturilor fără să vrea, sau fără să se gândească la faptul că unele dintre acţiunile lor îi ajută pe cei amintiţi. 

Un geam lăsat deschis din cauza căldurii, bileţelul lăsat în uşa care indică unde sunteţi plecat sau cu cine să se i-a legătură în caz de necesitate atâta vreme cât sunteţi în concediu, nu fac altceva decât să-i ajute pe hoţi.

Tocmai de accea a fost demarata campania „Neglijenţa – invitaţie deschisă la furt”. Oficialii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş spun că în Maramureş, că şi în alte judeţe ale ţării campania se desfașoară până la finalul lunii august şi are ca scop sensibilizarea cetăţenilor cu privire la importanța propriilor atitudini în reducerea riscului în ceea ce priveşte furturile din locuinţe.

Persoanele din Cartierul Sasar au fost printre primele informate despre felul în care acţionează hoţii, iar poliţiştii au subliniat cât este de important ca uşile şi ferestrele locuinţelor să fie închise atunci când se pleacă de acasă , chiar și pentru perioade scure de timp. Oamenii legii arată că la fel de importantă este şi verificarea identităţii persoanelor care se prezintă cu diverse oferte sau servicii la usile oamenilor sau chiar la telefoanele fixe ori mobile pe care aceştia le folosesc.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş ‘’ o componentă a activităţii a constituit-o şi prevenirea înşelăciunilor, sens în care persoanele, în special cele vârstnice, au fost informate despre modul cum acţionează infractorii prin intermediul apelurilor telefonice ‘’

Potrivit statisticilor în Maramureș furturile au intrat pe un trend descendent anul trecut, când numărul acestora a fost mai mic cu 16,4% decât în anul precedent .

De menţionat că la nivelul municipiului Baia Mare, în 2015 numărul furturilor s-a diminuat cu aproximaiv 400 astfel de cazuri, respectiv cu puţin peste 22 %.

Sursă foto.

Comments