APEL FALS – O femeie a sunat la 112 si a mintit ca are copilul bolnav

APEL FALS – O femeie a sunat la 112 si a mintit ca are copilul bolnav

Apelurile la 112 cu privire la urgenţele în ceea ce priveşte sănătatea populaţiei se dovedesc a fi, de multe ori, nefondate. Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, în ultima perioadă a scăzut numărul apelurilor „false” la numărul de urgență 112, care confundau autospeciala SAJ cu taximetrul, însă există, în continuare, solicitarea de ajutor chiar dacă problemele sunt minore.

În această categorie, a problemelor minore semnalate la numărul de urgență 112 intră durerile de măsele, durerile în gât, dureile menstruale sau tusea. ”Se solicită ambulanţă pentru cazuri medicale care se pot rezolva prin medicul de familie, care nu sunt urgenţe. Poate că aici este vorba şi despre faptul că oamenii ştiu că sunt deficienţe în sistemul de sănătate, adică îşi fac programare la analize şi le vine rândul peste nu ştiu cât timp… Atunci, ei găsesc o scăpare cu urgenţa pentru a-şi face minimul de analize. Un alt aspect este legat de persoanele aflate în stare de ebrietate, căzute pe stradă. Suntem sunaţi frecvent, ajungem la faţa locului şi acolo suntem luaţi la înjurături. Ideea este că se blochează echipajele medicale, care ar putea interveni la cei care au nevoie cu adevărat”, au declarat cadrele medicale ale SAJ, potrivit Replica de Constanța.

Printre cele mai grave cazuri de apeluri ”false” la 112 se numără și cel al unei femei care a minţit că are copilul bolnav doar pentru a ajunge la aeroport. ”Un caz deosebit a fost într-o iarnă, când erau drumurile înzăpezite. Am fost solicitaţi într-o localitate de lângă Mangalia de către o doamnă care a spus că are copilul bolnav. A ajuns elicopterul acolo pentru că nu se putea ajunge cu ambulanţa, dar, până la urmă, ne-a spus că a sunat doar pentru că erau drumurile blocate şi trebuia să ajungă la aeroport, altfel pierdea avionul spre Italia. A fost bătaie de joc”, au mai relatat cadrele medicale.

continuarea AICI

Comments