Apple amendata cu 1,8 mld EUR

Apple amendata cu 1,8 mld EUR

Uniunea Europeana a amendat luni gigantul tehnologic Apple cu o amenda in valoare de 1,8 miliarde de euro (1,9 miliarde de dolari).

Explicatia acestei amenzi uriase? Compania ar fi favorizat in mod nedrept propriul serviciu de streaming de muzica in detrimentul rivalilor sai.

,,Comisia a constatat ca Apple a aplicat restrictii asupra dezvoltatorilor de aplicatii, impiedicandu-i sa informeze utilizatorii iOS despre serviciile alternative si mai ieftine de abonament la muzica disponibile in afara aplicatiei", a declarat Comisia Europeana intr-un comunicat.

,,Acest lucru este ilegal conform normelor antitrust ale UE".

Apple percepe o taxa de 30% pentru vanzarile efectuate prin aplicatii din sistemele de operare iOS. De asemenea, interzice aplicatiilor din sistemul de operare sa ofere linkuri catre pagini externe de inscriere pentru a evita taxa.

Apple este una dintre cele sase companii majore care trebuie sa aplice noile reglementari UE privind concurenta in temeiul Digital Markets Act (DMA) pana pe 6 martie.

Pe langa Apple, UE a lansat o serie de proceduri antitrust impotriva marilor companii tehnologice, inclusiv o ancheta asupra Microsoft privind ambalarea aplicatiei de mesagerie Teams.

De asemenea, blocul a aplicat Google penalitati de 8 miliarde de euro in total in ultimii ani, inclusiv o penalizare in 2022 pentru ca telefoanele sale Android favorizeaza motorul de cautare Google.

The post Apple amendata cu 1,8 mld EUR appeared first on Cotidianul RO.

Comments