Ardei umpluti de post - Reteta lui Chef Florin Dumitrescu

Ardei umpluti de post - Reteta lui Chef Florin Dumitrescu

Ardei umpluti de post - Reteta lui Chef Florin Dumitrescu

Putini oameni stiu ca se pot gati ardei umpluti si fara carne. Iata ce ai nevoie pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de ardei umpluti de post:

OrezArdei grasiUsturoiCeapaPutin morcovCiuperci curatateDovlecel (zucchini)RosiiUlei de masline

Pentru a pregati ardeii umpluti de post, urmeaza acesti pasi:

Incepe prin a spala bine orezul. Chef Florin Dumitrescu recomanda sa lasam orezul in apa peste noapte pentru a elimina toxinele din acesta, dar, in caz contrar, spalarea in cateva ape este esentiala, deoarece orezul poate contine toxine provenind din siloz.

Toaca cubulete usturoiul, ceapa si morcovul, apoi caleste-le in ulei de masline intr-o tigaie. Adauga apoi ciupercile si orezul (o mana de orez reprezinta o portie) si un pic de apa.

Opreste focul si adauga dovlecelul verde (zucchini) taiat cubulete, preferabil partea mai cojoasa a acestuia.

Umple ardeii cu amestecul pregatit, pune o felie de rosie deasupra si inchide capacul ardeilor.

Aseaza ardeii intr-o tava si toarna peste ei un sos de rosii in care sa fie gatiti. Coace-i la cuptor timp de aproximativ o ora, la o temperatura de 170 de grade Celsius.

Aceasta reteta de ardei umpluti de post este nu doar satioasa si gustoasa, dar si potrivita pentru cei care tin post. Poti sa te bucuri de aceasta mancare delicioasa in timpul Postului Craciunului sau in orice alta perioada a anului.

Comments