Ce semnificatie profunda are Intrarea Maicii Domnului in Biserica? Scurta rugaciune, de spus astazi...

Sarbatoarea aducerii la templu sau in Biserica a Maicii Domnului a inceput sa se tina incepand din secolul al VI-lea, cand a fost construita o biserica inchinata Fecioarei Maria chiar langa ruinele vechiului templu in care ea a crescut. Astazi, insemnatatea sarbatorii este cu atat mai mare cu cat aceasta are loc in perioada Postului Craciunului. De aceea, este menita nu numai sa aminteasca de momentul in care Maica Domnului a fost adusa la templu, ci si sa-i pregateasca si sa-i indrume pe crestini sa tina post si sa-si primeneasca sufletul pentru marele praznic al Nasterii Domnului.

Miracolul nasterii Fecioarei Maria

Se povesteste in ,,Evanghelia dupa Iacov" ca Ana, cea care avea sa fie mama Fecioarei Maria, nu putea avea copii si ca se ruga neincetat impreuna cu Ioachim, barbatul ei, pentru a fi binecuvantata cu un prunc.

In fiecare an, cei doi aduceau jertfa pentru ca rugaciunile sa le fie bine primite, dar in al 50-lea an al casatoriei lor, marele preot le-a refuzat ofranda, numindu-i pacatosi. Altii probabil ca s-ar fi indepartat de Dumnezeu, dar ei nu s-au razvratit, ci au continuat sa se roage si sa posteasca, fagaduindu-I ca daca vor avea un copil, il vor inchina Lui. Si iata cum, intr-o buna zi, Arhanghelul Gavriil s-a aratat lui Ioachim si l-a vestit ca va avea un copil care se va umple de Duh Sfant chiar din pantecele mamei sale si va fi un vas ales al lui Dumnezeu. Cele anuntate de Arhanghel s-au adeverit, iar peste noua luni Ana a nascut pe cea care avea sa fie Maica Domnului.

Maica Sfanta a copilarit la templu

Dupa cum au fagaduit Lui Dumnezeu Ioachim si Ana, au adus-o la templu pe fiica lor, Maria. Se intampla intr-o zi de 21 noiembrie, pe cand cea care avea sa fie Maica Domnului abia ajunsese la varsta de trei ani. Acolo, ea si-a petrecut intreaga copilarie, crescand in curatie sufleteasca, rugandu-se si citind Sfanta Scriptura alaturi de alte fecioare, de vaduve si preoti, pregatindu-se spre a se uni cu Dumnezeu.

12 ani a petrecut astfel Fecioara Sfanta pana cand acelasi Arhanghel Gavriil i-a adus Buna Vestire ca-L va naste pe fiul Domnului. Pentru a ramane nepatata in fata lumii, dupa ce a primit vestea, Fecioara Maria a parasit Templul si s-a logodit cu Iosif, martorul fecioriei Ei si a miracolului divin al nasterii pruncului Iisus.

Rugaciunea ce-ti aduce pace sufleteasca in aceasta zi

Cum este o zi sfanta, credinciosii sunt indemnati la rugaciune si la milostenie. In ziua de 21 noiembrie, rosteste o anumita rugaciune pentru a avea parte de liniste in suflet si sanatate. Conform credintei populare, in aceasta perioada, an de an, cerurile se deschid spre indeplinirea tuturor dorintelor. Asadar, daca gasesti ragazul necesar parcurge intreg ,,Acatistul Intrarii in Biserica a Maicii Domnului" pentru a-i multumi Fecioarei Maria. De nu reusesti, citeste de trei ori macar condacul al 13-lea din acest acatist: ,,O, cea mai cinstita si mai sfanta decat toti sfintii, dumnezeiasca Prunca, Fecioara si Maica Dumnezeului celui de sus, in ziua Intrarii tale in Sfanta Sfintelor, pe care o praznuim astazi cinstindu-te, primeste acest dar al nostru si ne izbaveste pe noi din toate nevoile, necazurile si primejdiile si ne invredniceste Imparatiei celei ceresti, ca intotdeauna cu multumire sa cantam: Aliluia!".

Sursa text: clickpentrufemei.ro

Comments