Armata Romana a inceput instalarea de buncare antiaeriene in Delta dupa bucatile de drona cazute - C...

Armata Romana anunta ca a inceput de marti instalarea spatiilor de protectie a populatiei din localitatea Plauru (judetul Tulcea). Urmatoarele buncare vor fi amplasate in comuna Ceatalchioi.

Amplasarea spatiilor de protectie vine dupa decizia din 7 septembrie a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU), in urma gasirii fragmentelor de drone lansate de rusi, ce au cazut pe teritoriul romanesc, pe malul romanesc al Dunarii.

Fragmente dintr-o drona au fost gasite pe teritoriul Romaniei, in satul Plauru, aflat pe malul celalalt al Dunarii de portul Ismail. Dronele ar fi fost lansate de rusi in ultimele saptamani in atacurile repetate asupra portului ucrainean Izmail.

Ministerul Apararii Nationale a anuntat marti ca a inceput instalarea spatiilor de protectie a populatiei in localitatea Plauru de catre militarii Brigazii 10 Geniu ,,Dunarea de Jos". Lucrarile sunt executate de un detasament format din aproximativ 50 de militari, care actioneaza cu 20 de mijloace tehnice, pentru instalarea a doua adaposturi din elemente prefabricate din beton, precum si pentru executarea lucrarilor de amenajare aferente. Adaposturile, cu dimensiunile 9,6 m lungime, 2 m latime (la interior) si 1,5 m inaltime (la interior), vor fi predate, dupa finalizarea lucrarilor, autoritatilor locale ale comunei Ceatalchioi. Adaposturile sunt amenajate in apropierea locuintelor pentru ca oamenii sa ajunga repede in caz de necesitate.

Comments