Cum alegi inaltimea tocului ideal - Sfaturi de aur de la specialisti si cele 2 formule de calcul

Cum alegi inaltimea tocului ideal - Sfaturi de aur de la specialisti si cele 2 formule de calcul

Cum alegi inaltimea tocului ideal - Sfaturi de aur de la specialisti si cele 2 formule de calcul

Fiecare persoana este diferita, iar alegerea unor pantofi perfecti, confortabili si eleganti, poate fi destul de dificil daca nu stii cateva reguli. Specialistii atrag atentia ca dimensiunea tocurilor trebuie sa fie aleasa in functie de inaltime. In plus, exista si o formula de calcul pentru inaltimea tocului ideal pentru fiecare.

Specialistii mai spun ca cei mai confortabili pantofi nu sunt neaparat cei cu tocuri mici. Sunt multi factori de care depinde cat de bine te simti in ei: de forma picioarelor, de tipul de pantofi, de inaltime, dar si de experienta pe care o are fiecare in mersul pe tocuri.

Inaltimea tocului ideal - Formula de calcul - 2 metode

Inaltimea tocului ideal. In cazul in care nu stiai, poti calcula inaltimea tocului ideal pentru a afla ce marime trebuie sa aiba si pentru a evita posibilele dureri de spate.

Exista mai multe metode pentru a face acest lucru, iar prima consta in a masura lungimea talpii si se refera la ce pantofi poti purta in timpul zilei, la birou sau la serviciu. Masoara talpa de la calcai pana la varful degetului mare si apoi imparte acea valoare la 7.

Inaltimea tocului ideal. De exemplu, daca lungimea talpii tale este de 19 cm, atunci inaltimea tocului ideal va fi 19 impartit la 7, adica 2.71. Dupa ce o sa calculezi si tu, mai mult ca sigur o sa observi faptul ca tocurile pe care le purtai erau mult prea mari pentru tine si tocmai de aceea te confruntai cu dureri de spate.

Conform expertilor, pentru a evita durerile de spate atunci cand porti tocuri, inaltimea acestora nu ar trebui sa depaseasca 4 cm. Stim ca doamnele tind sa aleaga tocuri mult mai inalte si tocmai de aceea se lovesc de durerile de spate.

Inaltimea tocului ideal. Acestea sunt valorile ideale pentru a purta pantofi cu tocuri la birou sau la serviciu. Pentru ca stai foarte mult in picioare, este indicat sa apelezi la tocurile cu inaltime mai mica.

O a doua metoda pentru a afla inaltimea tocului ideal este sa masori distanta dintre baza calcaiului si baza degetului mare.

Aceasta valoare va fi si inaltimea maxima a tocului pentru pantofii pe care ii poti purta la petreceri, daca nu vrei sa ai dureri de spate.

Inaltimea tocului ideal. Secretul este sa tii piciorul cat mai relaxat si sa folosesti o rigla de plastic pe care sa o pozitionezi paralel cu podeaua. Aceasta este inaltimea ideala a tocurilor pentru pantofii pe care ii poti purta la petreceri. Inaltimea tocurilor de seara ar trebui sa fie cuprinsa intre 7 si 9 centimetri.

Bineinteles, dupa ce stii ce inaltime ar trebui sa aiba tocul pantofilor tai, nu ar fi rau sa stii si cum sa ii alegi pe cei mai comozi.

Inaltimea tocului ideal. Pantofii cu toc cui arata foarte bine, insa trebuie sa stii ca nu sunt recomandati pentru orice femeie.

In cazul in care ai probleme cu gleznele, este recomandat sa alegi pantofii care au suprafata tocului mai mare, pentru ca in acest fel greutatea este distribuita mai uniform.

Sursa

Ce toc alegi in functie de inaltimea pe care o ai - Dimensiunile tocului ideal

Tocul ideal pentru o inaltime de peste 1,70 m

Inaltimea tocului ideal. Desi multe dintre femeile inalte, care au peste 1,70 m, pot fi tentate sa evite pantofii cu tocuri inalte pentru ca partenerii lor nu se simt confortabil, acest lucru nu este tocmai potrivit.

Cu cat esti mai inalta, cu atat poti purta mai mult pantofi cu tocuri inalte, pentru a scoate in evidenta silueta. Dar, daca nu este confortabil, atunci se pot incerca tocuri mai joase, tocuri de 3-4 centimetri.

Tocul ideal pentru o inaltime intre 1,50-1,70 m

Inaltimea tocului ideal. La o asemenea inaltime, poti purta pantofi eleganti cu toc de 7 cm. Poti opta pentru model de pantofi stiletto sau decupati in fata.

Tocul ideal pentru o inaltime sub 1,50 m

Inaltimea tocului ideal. In cazul persoanelor scunde, este gresit sa se opteze pentru tocuri cat mai inalte. Tocurile de 10-12 centimetri pot avea efectul contrar, si anume sa accentueze imaginea unei persoane scunde.

Cea mai buna alegere sunt pantofii cu tocuri de 5 sau 9 centimetri, daca mergi la un eveniment special.

Comments