ATENTIE LA SEMNE – Ai acnee pe corp? Fugi repede la medic

ATENTIE LA SEMNE – Ai acnee pe corp? Fugi repede la medic

ATENȚIE LA SEMNE. Coşurile sunt o problemă obişnuită pentru mulţi, însă, pentru unii, pot fi o problema serioasă şi cel puţin frustrantă. Un sfert dintre bărbaţii de pe glob şi jumătate dintre femei se confruntă cu acnee facială la un moment dat în viaţă, însă o treime dintre ei se confruntă şi cu acneea corporală. Deşi multe persoane se jenează de acneea de pe corp, este important să înţeleagă că prezenţa ei poate indică, de fapt, o problema de sănătate mai profundă.

Spate

Acneea de pe spate poate să apară din motive variate, de la alimentele prea grase până la hainele prea strâmte, care nu permit pielii să respire. Alte posibile motive sunt somnul deficitar, transpiraţia în exces şi alergiile cutanate.

Gât şi umeri

Acneea apărută în aceste zone poate fi cauzată de haine prea strâmte, care nu permit pielii să respire sau de frecarea cauzată de genţi şi rucsacuri. O altă cauza ar putea fi un nivel ridicat de hormoni de stres (un dezechilibru hormonal) sau o dietă bogată în zaharuri rafinate. Ai grijă să menţii o igienă riguroasă, evitând totuşi produsele care ar putea irită şi mai mult pielea, precum detergenţii de rufe chimici.

Piept

Dacă nu sunt de vină materialele sintetice, poliester, rayon sau nylon, atunci acneea de pe piept poate fi cauzată de alergii sau infecţii fungice. Problema vine de la sistemul digestiv. Prea mult zahăr hrăneşte candida, iar sensibilităţile alimentare pot determina sistemul imunitar să reacţioneze.Fă schimbări mici dar stabile în alimentaţie şi încearcă să elimini cel puţin temporar alimentele cu factor alergen.

Braţe

Ai observat pe braţe sau pe antebraţe nişte vezicule rugoase, similare cu acneea? Este cel mai probabil keratosis pilaris, şi nu este, de fapt, acnee, dar poate să arate la fel de rău. Poate fi un simptom al unei deficienţe nutritive cauzată de probleme de asimilare sau de o alimentaţie necorespunzătoare şi ar fi bine de consultat un specialist.

Zona taliei

Este neobişnuit să ai acnee în zona taliei. Dacă, însă, apare, poartă haine mai lejere, care să nu irite pielea şi mai redu din zaharurile rafinate.

Picioare

Dacă ai acnee pe picioare, în special în zona coapselor, acest lucru indică posibile sensibilităţi sau alergii la substanţele chimice din produsele de îngrijire a corpului, săpunuri, vopseluri, parfumuri sau detergenţi. Îndepărtarea părului cu lama de ras poate fi un alt factor ce favorizează apariţia firelor de par crescute sub piele.

Sursa info 

Comments