,,AVERTISMENTE" PENTRU SOFERI - Baimarenii care si-au lasat astazi deschise geamurile masinilor parc...

,,AVERTISMENTE" PENTRU SOFERI Peste 50 de soferi, care au lasat geamurile autoturismelor deschise sau au lasat bunuri la vedere in masini, s-au ales cu ,,atentionari" din partea Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures. Activitatea politistilor de prevenire si de proximitate, desfasurata in parcarea unui centru comercial din Baia Mare, a vizat atat descurajarea posibililor infractori de a comite furturi din autoturisme cat si prevenirea victimizarii celor care, din neglijenta sau graba, nu-si iau masuri minime de protectie a bunurilor.

Preocuparile pentru prevenirea victimizarii vin in contextul in care statisticile indica faptul ca, in primele patru luni ale acestui an, politistii au fost sesizati sau au descoperit peste 800 de furturi. Cele mai multe au fost furturi din locuinta, urmate de cele din societati comerciale, din buzunare, posete genti si din autovehicule. In cadrul cercetarilor pe care le-au desfasurat, politistii au constatat cateva moduri de operare folosite de hoti: furtul prin efractie, cu chei potrivite, prin escaladare, prin imprietenire sau folosirea unor false calitati. La toate acestea se adauga si furturile comise pe fondul neglijentei proprietarilor in asigurarea bunurilor pe care le detin.

Pentru a nu deveni victime ale hotilor, nu lasati la vedere, in interiorul masinii, bunuri de valoare, chiar daca lipsiti scurt timp! Actionati sistemul de inchidere a portierelor si geamurilor cand parasiti autoturismul!

Nu permiteti accesul in locuinta celor care vin sa prezinte diverse ,,promotii", in scop caritabil, sau celor care pretind ca reprezinta diverse institutii, dar nu se pot legitima.

Este bine ca usile de acces in locuinta sa fie prevazute cu sisteme de inchidere securizate, eventual cu inchidere in mai multe puncte, prevazute cu chei ce nu pot fi usor multiplicate, cu silduri antiefractie, care sa nu permita ruperea butucului yalei.

Orice incuietoare devenita nefunctionala, sa fie inlocuita de indata iar daca ati pierdut cheile, inlocuiti imediat incuietorile. Este de folos montarea unui sistem de alarmare si supraveghere video, care sa inregistreze orice activitate!

&

Informatii furnizate de IPJ Maramures

The post ,,AVERTISMENTE" PENTRU SOFERI - Baimarenii care si-au lasat astazi deschise geamurile masinilor parcate, atentionati de politisti appeared first on actualmm.ro.

Comments