Avocatul Poporului refuza sa sesizeze CCR in legatura cu disputa legata de proiectul "Anghel Saligny"

Avocatul Poporului refuza sa sesizeze CCR in

Avocatul Poporului refuza sa sesizeze CCR in legatura cu disputa legata de proiectul "Anghel Saligny...

,,Mentionam ca Avocatul Poporului isi exercita atributiiie in limitele constitutionale si legale stabilite in vederea indeplinirii rolului sau de aparator al drepturilor si libertatilor persoanelor fizice, fara a se substitui altor autoritati publice, care, la randul lor, trebuie sa-si indeplineasca propriile atributii, astfel cum sunt acestea reglementate in legislatia in vigoare.

In acest context, avand in vedere ca Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvemului nr. 95/2021 a fost inregistrat la Senat pentru dezbatere cu nr. B393/2021 si se afla in prezent in procedura parlamentara, legiuitorul urmeaza a identifica, in cadrul dezbaterilor parlamentare, solutia optima menita sa asigure echilibrul intre oportunitatea si urgenta reglementarii prin ordonanta de urgenta a aspectelor referitoare la cadrul legal pentru promovarea obiectivelor de investitii, prin Programul national de investitii "Anghel Saligny".

Prin urmare, rezolvarea problemei sesizate revine Parlamentului, care, dupa cum am mai precizat, potrivit art. 115 alin. (7) din Constitutie, are competenta de a aproba sau respinge printr-o lege, ordonantele cu care a fost sesizat", se arata in documentul Avocatului Poporului.

Replica Avocatului Poporului vine dupa ce mai multe ONG-uri au trimis o petitie comuna in care cereau analizarea constitutionalitatii unor prevederi din ordonanta.

Comments