BAC 2016 – O treime dintre absolventii maramureseni contesta notele

BAC 2016 – O treime dintre absolventii maramureseni contesta notele

foto mediafax

BAC 2016 Aproape 3.100 de absolvenți de clasa a XII a au susținut în Maramureș examenul de Bacalureat. Dintre aceștia însă numai 66, 98 la sută au reușit să obțină medii de trecere. 

Nemulțumiții, fie ei cu bacul luat, cu note mici sau considerate nesatisfăcătoare au avut la dispozitie patru ore pentru a depune contesatii, în centrele în care au susținut probele.

Oficialii Inspectoratului Școlar judetean Maramureș spun că au centralizat cererile și că 1.023 de elevi, adică aproximativ o treime dintre absolvenți au contestat notele obținute

Potrivit statisticilor cele mai mult dintre acestea și anume 476 au vizat lucrări la Limba și Literatura Română, în 210 cazuri s-a cerut revaluarea lucrărilor de matematică, iar în alte 131 contestațiile au vizat lucrări la istorie. Contestatii  mai spun spun oficialii ISJ Maramureș au mai fost înregistrate atât la anatomie cât și la biologie, însă în aceste cazuri numarul contestațiilor a fost de câteva zeci .

În procesul de rezolvare a contestațiilor, doar în cazul în care diferența dintre note este mai mare de 0,5 puncte se modifică nota inițială, în sus sau în jos în funcție de caz .

Potrivit regulamentului recorectarea lucrărilor se va face în centrele de bacaluareat din alte judete, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 16 iulie.

Comments