Baia Mare: 5 kg tutun de fumat, depistate cu sprijinul cainelui de interventie Black

Baia Mare: 5 kg tutun de fumat, depistate cu sprijinul cainelui de interventie Black

Politistii de investigare a criminalitatii economice desfasoara constant activitati de prevenire si combatere a faptelor de contrabanda, in special cu produse din tutun. Uneori, in sprijinul lor sunt angrenati si politistii incadrati la Grupa Canina de la Serviciul de Ordine Publica, care detine cinci caini calificati pe diverse domenii.

A fost si cazul actiunii derulata luni, 6 noiembrie, pe raza municipiului Baia Mare. In jurul orei 23.00, politistii baimareni au reusit depistarea in trafic a unui tanar de 29 de ani din comuna Cernesti care transporta cu autoturismul cantitatea de 5 kg tutun de fumat.

Valoarea pe piata a produsului accizabil care trebuia supus unui regim vamal si marcarii este de aproximativ 5.000 de lei.

Intreaga cantitate de tutun, din care s-ar fi putut confectiona aproximativ 7000 de tigarete, a fost indisponibilizata in vederea continuarii cercetarilor, informeaza IPJ Maramures.

La reusita actiunii a contribuit si echipajul format dintr-un agent de ordine publica si cainele sau, Black, chemati in sprijinul ofiterilor de investigare a criminalitatii economice.

Politistii au intocmit dosar penal si, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Baia Mare, continua cercetarile sub aspectul infractiunii de detinere in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii fara a fi marcate sau marcate necorespunzator.

ZiarMM

The post Baia Mare: 5 kg tutun de fumat, depistate cu sprijinul cainelui de interventie Black appeared first on ZiarMM.

Comments