BAIA MARE – Primul centru de consiliere pentru agresori, aproape de finalizare

BAIA MARE – Primul centru de consiliere pentru agresori, aproape de finalizare

BAIA MARE Orașul nostru va avea primul centru de consiliere pentru agresori. Acesta va fi realizat ca și o extindere a Azilului de Noapte și va răspunde, lunar, nevoilor speciale a cel puțin 15 agresori. În cadrul proiectului vor fi realizate două centre pentru agresori, unul pentru comunitate și altul aflat în cadrul Penitenciarului Baia Mare. Lucrările pentru realizarea centrului din comunitate urmează să fie finalizate în maxim o lună de zile.

Odată realizat, centrul va răspunde nevoilor agresorilor prin ședințe de consiliere. Acest spațiu este destinat activităților cu agresorii cărora li se vor oferi servicii de prevenire și combatere a violenței în familie. Mai mult, pe lângă serviciile de consiliere oferite victimelor și agresorilor, aceștia pot beneficia de cazare și masă.

„Potrivit proiectului, centrul trebuie să ofere servicii de consiliere pentru un număr de 60 de agresori aflați în unitatea de detenție din Baia Mare și pentru alți 15 din cadrul comunității. Cu cei din cadrul comunității luăm legătura prin intermediul poliției sau al altor instituții și îi convingem prin specialiștii noștri să vină la ședințele de consiliere”, a declarat Bogdan Gavra, directorul Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Baia Mare.

BAIA MARE centru agresori

Proiectul este realizat prin fonduri norvegiene, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș, ASSOC și Penitenciarul Baia Mare.

Potrivit statisticilor deținute de Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș, în primele șase luni ale acestui an au fost înregistrate 165 de sesizări venite din partea persoanelor agresate și alte 18 plângeri pentru amenințare.

Simona Vasiac

Comments