Baronul de Neamt si urzeala tronurilor: Cum planuia fugarul Arsene numirile politice din toaleta - S...

In motivarea sentintei prin care Ionel Arsene a fost condamnat la inchisoare, judecatorii citeaza pasaje importante din rechizitoriul intocmit de procurorii DNA. Anchetatorii vorbesc inclusiv despre masurile rudimentare de... discretie pe care Ionel Arsene si le lua atunci cand punea la cale numiri politice sau afaceri ilegale.

In incercarea de a se asigura ca discutiile sale nu sunt interceptate de catre procurori, Ionel Arsene a purtat o buna parte dintre conversatii in bai. Dadea drumul la apa si la uscatoarele de maini, tocmai pentru a fi cat mai greu de ascultat.

Ionel Arsene: Tu ocupa-te... sa iasa ce-am discutat noi... ca eu am grija pentru amandoi.sursa: rechizitoriul DNA

Dintr-un dialog pe tema negocierilor pentru numirea politica a directorului de la Apele Romane se vede si influenta pe care Ionel Arsene o avea asupra celor din Ministerul Mediului. Tot intr-o toaleta, Ionele Arsene ii atragea atentia sa fie mai discret secretarului de stat Iulian Jugan.AI ....Si tu mai fii atent cu cine te intalnesti si ce faci. Si ce vorbesti! JI: Cu cine?AI: Cu cine te mai intalnesti si ce faci si ce vorbesti!JI: Da' cu cine?AI: Ti-am spus ca toata lumea care are treaba, vine la mine!JI: Si o venit vreo cineva sa....?AI: Am auzit niste chestiuni...ca... as vrea sa cred ca nu ne ferim.JI: Deci nici un capat de ata nu... n-o fost....AI: Deci, cand are treaba cineva cu tine... asa... Ii spui ca la mine tre' sa ajunga.

Conversatiile care nu aveau loc in toaleta, se tineau pe strada, in soapta. In final, tehnica de ascultare s-a dovedit suficient de buna incat sa le permita procurorilor sa obtina o condamnare de sase ani si opt luni. Chiar daca, momentan, doar pe hartie. Ionel Arsene este dat in urmarire generala dupa ce a parasit tara inainte de pronuntarea sentintei.

Comments