Basescu, despre comasarea alegerilor: Se rupe sufletul in mine sa-i vad pe Boc, Falca si Blaga comas...


Fostul presedinte Traian Basescu a declarat miercuri ca decizia coalitiei PSD-PNL de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale nu este una morala, potrivit Digi24, care citeaza Realitatea Plus.


Europarlamentarul Traian Basescu a comentat legalitatea comasarii alegerilor europarlamentare cu cele locale ,,Nu as discuta despre legalitate, las specialisii de la CCR sa se pronunte. Va rog sa ma credeti ca, gandindu-ma la Emil Boc, Vasile Blaga, Gheorghe Falca, se rupe sufletul in mine sa-i vad comasati pe liste comune cu PSD. Asta e viata si politica", a spus Basescu.


Fostul sef de stat a precizat ca ,,este pacat ca ne jucam de-a democratia". ,,Are multe jocuri care se pot face, dar are si rigori. Alegerea presedintelui, alegerea parlamentarilor, primarilor, inseamna elemente de rigoare, care sa nu se amesteci. Ce intelege electoratul care merge la locale si europarlamentare?", a adaugat el.


,,Nu este vot liber, este vot calculat. Romanii vor fi dusi intr-un sistem politic astfel incat nimic sa nu se schimbe. Dar se va schimba. Sa ai candidati comuni intre PNL, in care sunt Boc, Blaga, Falca si multi altii, cu PSD mi se pare ireal. Mi se pare ca nu e posibil sa ai liste comune", a mai spus fostul sef de stat.


PSD si PNL au decis miercuri, 21 februarie, ca vor comasa alegerile europarlamentare cu cele locale si ca vor fi liste comune la europarlamentare. Premierul si liderul PSD, Marcel Ciolacu, si presedintele PNL, Nicolae Ciuca, au facut anuntul intr-o conferinta de presa comuna.


Liderii coalitiei au stabilit si calendarul alegerilor din acest an. Concret, alegerile europarlamentare si locale vor avea loc pe 9 iunie, alegerile prezidentiale au fost devansate pentru septembrie, primul tur pe 8 septembrie si al doilea tur pe 22 septembrie, iar alegerile parlamentare au fost programate pentru 8 decembrie.


Comments