Comisia Europeana va finanta studiul de fezabilitate pentru un nou pod intre Giurgiu si Ruse, spune...


Studiul de fezabilitate pentru construirea noului pod rutier Giurgiu - Ruse costa sapte milioane de euro, iar Romania va putea cere finantarea construirii din fonduri UE, a anuntat europarlamentarul Dan Motreanu, miercuri, 21 februarie.


,,Comisia Europeana va finanta studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou pod peste Dunare intre Giurgiu si Ruse. Studiul de fezabilitate este in valoare de sapte milioane de euro. In etapa urmatoare, tara noastra va putea solicita finantarea construirii podului din fonduri UE", a scris Motreanu pe Facebook.


Lungimea podului va fi de doi kilometri si va fi realizata infrastructura de acces de 15 kilometri pe partea romana si 15 kilometri pe partea bulgara. Noul pod Giurgiu-Ruse ar urma sa fie construit in apropierea celui existent, iar podul actual va fi folosit in continuare. Acesta va fi al treilea pod peste Dunare intre Romania si Bulgaria si al doilea dintre Giurgiu si Ruse.


,,Eu sper ca lucrurile sa se miste cat mai repede, sa poate sa aplice si pentru finantarea efectiva a lucrarilor. In acest moment proiectul este depus doar ca un pod rutier, cu optiune pentru feroviar. Eu sper sa fie un pod si pentru traficul feroviar, pentru ca este pe acest Coridor Nord-Sud, care trebuie sa fie deservit de o trecere moderna peste Dunare", a spus Adina Valean, comisarul european pentru Transporturi.


Comments