Directorul FBI, vizita in Romania. Cu cine s-a intalnit Christopher Wray

Directorul FBI, vizita in Romania. Cu cine s-a intalnit Christopher Wray


Christopher Wray, director FBI din 2017, a venit in capitala Romaniei pentru a consolida ,,parteneriatul solid dintre SUA si Romania in domeniul aplicarii legii", a anuntat miercuri, 21 februarie, Ambasada SUA de la Bucuresti.


,,Directorul FBI - Federal Bureau of Investigation, Christopher Wray, impreuna cu ambasadoarea SUA in Romania, Kathleen Kavalec, au purtat discutii constructive cu ministrul roman al afacerilor interne, Catalin Predoiu, si cu reprezentanti-cheie ai agentiilor de aplicare a legii - Politia Romana, Politia de Frontiera Romana si Jandarmeria Romana", a anuntat ambasada.


Christopher Wray a avut intalniri cu procurorul general al Romaniei, Alex Florenta, cu procurorul-sef DIICOT, Alina Albu, si cu procurorul-sef al DNA, Marius Voineag.


Foto: Ministerul Justitiei

,,Aceste discutii importante s-au axat pe initiative comune, pe asigurarea securitatii ambelor natiuni si pe colaborarea in combaterea criminalitatii transnationale. Ramanem dedicati aprofundarii legaturilor dintre Statele Unite si Romania in domenii vitale", se arata in comunicatul Ambasadei SUA, in care nu se precizeaza ziua cand a venit seful FBI la Bucuresti.


Vizita a avut loc in perioada in care coalitia de guvernare PSD-PNL a decis comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale si calendarul de alegeri pentru 2024.


Comments