BCA si caramida, materialele preferate pentru a-ti construi o casa

BCA si caramida, materialele preferate pentru a-ti construi o casa

BCA si caramida, materialele preferate pentru a-ti construi o casa


Intotdeauna ti-ai dorit sa ai casa ta, construita exact dupa dorintele tale. Acum, esti mai aproape ca oricand de indeplinirea visului tau, asa ca incercam sa-ti venim in ajutor cu unele informatii referitoare la acest subiect.


Poate cea mai importanta intrebare in momentul in care te gandesti sa iti construiesti sau sa-ti achizitionezi o casa este cea referitoare la tipul materialului din care este construita.


In randurile urmatoare ne vom referi mai mult la felul cum se construieste o casa, pentru ca acei dintre voi care aleg sa treaca la realizarea acestui lucru, sa stie, in mare, la ce sa se astepte. Este mult de munca, asa ca ai nevoie de multa rabdare si, mai ales, de resurse financiare deloc de neglijat.


Alegerea proiectului, a materialelor si a finisajelor este una extrem de importanta pentru ca este nevoie ca respectiva casa sa fie confortabila, durabila, izolata si de ce nu, nu atat de scumpa. Poate cea mai importanta intrebare este cea care se refera la tipul materialului din care o vrei construita.


Daca va fi casa de caramida, BCA te vei putea hotari si dupa ce vei citi informatiile de mai jos, iar la final, daca incepi sa cauti locul de unde sa cumperi ceea ce ai nevoie, www.materialeconstructiiploiesti.ro este locul perfect pentru tine.


Ce prefera romanii?


Constructiile din beton celular autoclavizat (BCA) si cele din caramida sunt cele mai intalnite de pe piata romaneasca atunci cand vorbim despre materiale din care se construiesc locuintele. Lemnul este folosit ceva mai putin, cu toate ca in ultima vreme a inceput sa prinda un usor trend ascendent.


Primele doua materiale au o durata de viata mai mare si prezinta o siguranta sporita in ceea ce priveste structura de rezistenta in comparatie cu alte materiale moderne / alternative.


BCA-ul a avut si el parte de conul lui de umbra si mult timp viitorii beneficiari ai unor case construite sustineau ferm ca nu folosesc acest material din cauza ca nu este calitativ.


Se spunea despre el ca presupune o izolare termica mai slaba, ca ia foc cu usurinta, ca cedeaza mai usor la cutremure. Cu toate acestea, in ultimii ani insa, ponderea constructiilor din BCA a crescut considerabil, iar utilizatorii materialelor sustin acum ca aproape toate cele prezentate mai sus s-au dovedit a fi de fapt simple mituri.


Avantajele BCA-ului si caramizii


Evident, fiecare alege ce-i place sau ii convine mai mult. Cu toate acestea, diferentele nu sunt prea mari intre cele doua materiale de constructii. Astfel, pot sustine orice tip de acoperis, inclusiv cel din tigla, care este considerat un material greu si, in mod obisnuit, nu este recomandat pentru casele din lemn.


Ambele permit o varietate larga de finisaje, atat la interior, cat si la exterior. Se pot aplica diverse tipuri de vopsea, tapet, gips-carton sau chiar lambriuri din lemn, alegerea ramanand la latitudinea ta.


De asemenea, acestea sunt rezistente la daunatori, insecte si rozatoare, fara a necesita tratamente speciale, asa cum este necesar pentru lemn. Nu au nevoie de multe lucrari de intretinere frecvente in timp, iar costurile sunt aproximativ egale.


Tipuri de caramida


Daca nu esti cunoscator, iti spunem pentru inceput ca exista trei tipuri de caramida, si ea poate fi folosita doar in anumite situatii. Sa vedem si despre ce este vorba.


o Caramida din sticla


Deja, atunci cand ai citit cele trei cuvinte, stii deja despre ce este vorba. Acest tip de caramida se utilizeaza in special pentru a construi pereti drepti sau a unor ferestre.


o Caramida aparenta


De data aceasta, trebuie sa retii faptul ca acest tip de caramida are un scop pur estetic, fiind golosita in special pentru a placa fatadele sau zifurile exterioare.


o Caramida propriu-zisa


Este vorba despre modelul clasic de caramida, pe care il cunoaste toata lumea, si care poate fi folosita atat pentru lucrari interioare, cat si exterioare. Gandeste-te de exemplu la o arcada sau un semineu, cat de frumos se armonizeaza cu intreg interiorul casei, si deja stii ca in ambele cazuri, caramida este cea mai buna alegere.


BCA-ul, preferatul constructorilor


Cu siguranta ca materialul de constructii preferat de specialistii in domeniu este insa BCA-ul. Nu conteaza dimensiunea casei, daca este una modesta sau impunatoare, acest material se preteaza sa fie folosit in ambele situatii.


Este si normal sa fie asa din moment ce avem de a face cu un material natural, la realizarea caruia se foloseste apa, var, nisip, ciment si gips. Are avantajul urias ca se poate face in orice este nevoie, pentru ca se toarna in mulaje sau forme sau. La randul lor, pentru o mai mare rezistenta, acestea sunt tratate chimic la o presiune ridicata.


Materialele din BCA se impun in fata celorlalte prin avantajul dat de o greutate mica, o rezistenta mecanica excelenta, dar si foarte bune proprietati izolante, atat termice, cat si fonice. BCA-ul este un material cu rezistenta mare la foc, si nici umiditatea in exces nu il afecteaza atat de mult. Specialistii in constructie sustin ca este mult mai rapid sa termini o lucrare atunci cand folosesti BCA si nu caramida, de exemplu, iar asta conteaza enorm.


Alege mereu sa te consulti cu un specialist


La prima vedere, nu pare ceva prea complicat atunci cand vine vorba daca sa optezi pentru BCA sau caramida in cazul casei tale. Cu toate acestea, lucrurile nu sunt deloc simple, si de aceea ai nevoie de sfatul unui expert in domeniu.


Acesta este cel mai in masura sa iti asculte planurile tale legate de constructia care urmeaza sa fie ridicata si, in functie de cerintele pe care le vrei indeplinite, sa iti ofere recomandarile si sugestiile necesare!


Comments