BENEFICII – Cafeaua de dimineata, benefica pentru organism

BENEFICII – Cafeaua de dimineata, benefica pentru organism

O cană de cafea băută dimineaţa are mai multe beneficii pentru sănătate decât credeţi. Pe lângă impulsul de energie necesar pentru a va începe ziua în forţă, iată alte 6 efecte surprinzătoare pentru organism:

Cafeaua este o băutură de culoare neagră ce conține cofeină și care se obține din boabe de cafea prăjite și măcinate. Boabele de cafea sunt fructele arborilor de cafea din familia Rubiaceae, genul Coffea, cu două varietăți mai importante: Coffea arabica și Coffea canephora (Coffea Robusta), prima având boabe de calitate superioară. Calitatea cafelei este influențată și de locul de cultivare, depozitare și prăjire a boabelor de cafea.

Originea denumirii ar provenii din Regatul Kaffa din Etiopia unde au fost descoperite pentru prima dată plante de cafea și apoi introduse în lumea arabă. Cafea este pronunțat în limba turcă kahve, iar în arabă arabă قهوة qahwa o trunchiere a cuvântului qahhwat al-bun sau „vinul boabei” (băutură excitantă sau stimulent).Cuvântul coffee a apărut în limba engleză prin cuvântul german Koffie, în anul 1598.

Cafeaua este produsă în peste 50 de țări de pe glob.

1. Cafeaua conţine antioxidanţi

2. Consumatorii de cafea prezintă un risc scăzut de a dezvolta diabet zaharat de tip 2

3. Dacă beţi cafea, chiar şi decofeinizată, cresc şansele de a atinge vârste înaintate

4. Cafeaua protejează celulele creierului şi scade riscul de declanşare a bolii Parkinson

5. Consumul moderat de cafea energizează şi ajută la creşterea performanţelor sportive

6. Cafeaua scade riscul apariţiei de cancer la ficat

sursa

Comments