BILANt NEGRU – 11 cetateni romani morti in cutremurul din Italia; 14 – dati disparuti

BILANt NEGRU – 11 cetateni romani morti in cutremurul din Italia; 14 – dati disparuti

BILANŢ NEGRU. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat sâmbătă seara că a fost confirmat decesul unui alt cetățean român în urma seismului care a avut loc în Italia.

Astfel, la acest moment, numărul cetățenilor români care și-au pierdut viața în urma cutremurului din peninsulă este de unsprezece persoane.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, în ceea ce privește semnalările privind cetățenii români declarați dispăruți,
numărul cazurilor aflate în atenția Ministerului Afacerilor Externe este, în acest moment, de 14 persoane.

”Trei persoane, care figurau inițial ca fiind dispărute, au fost identificate și sunt în viață. Doar una dintre aceste persoane este în prezent internată într-o unitate medicală, starea sa de sănătate fiind stabilă”, precizează MAE.

Reprezentanții Ambasadei României la Roma sunt în permanentă legătură cu unitățile medicale în care sunt internați în prezent 6 cetățeni români răniți în urma producerii seismului.

Echipa consulară mobilă din cadrul Unității de Reacție Rapidă a MAE s-a adăugat echipelor mobile ale Ambasadei României la Roma și Consulatului General al României la Bologna, aflate deja pe teren.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia — (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna — (0039) 051 5872120 și (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Sursa info

Comments