Bobby Paunescu taxeaza dur reactia Ursulei von der Leyen referitoare la rezultatul alegerilor din It...

"Este ceva nou pentru Romania pentru ca noi nu stim cum functioneaza treaba asta (sa nu te implici in niciun fel in alegerile dintr-un alt stat, chiar daca este din UE - n.r.). Ce o sa ne facem ca dupa cum apare in sondaje, in America, Republicanii vor castiga alegerile partiale, in luna noiembrie? Ei au o pozitie foarte clara in treaba asta: e vorba intre globalisti si patrioti. Era si pe vremea lui Eminescu.

Globalsimul, in general, nu e ceva rau. El a capatat acum insa alte proportii, daca era facut asa cum a fost gandit la inceput, in sensul ca sa putem gasi peste tot lucrurile de care avem nevoie.

(Ca forma de stat - n.r.) nici socialismul nu era rau. Comunismul pur il gasim in Kibut, in Israel. Diferenta majora e acolo ca intri sau iesi daca vrei. E decizia ta. Asta a fost greseala la noi. Ceea ce se intampla acum in Romania, cubanizarea Romaniei - Fidel Castro a ramas la putere ca el i-a ajutat pe cubanezii antreprenori sa plece din Cuba si au ramas cei acre nu mai puteau sa faca scandal. Acelasi lucru se intampla si in Romania astazi. Nu stiu daca e voit...

Ei nu vor ramane asa. Italia, unde aveam cel mai amre grup organizat al Diasporei romanesti - este foarte activ, este foarte atent la ce se intampla in Romania - nu cred ca vor suferi ca urmare a acestor alegeri. Italienii, practic, au nevoie de romani adevarati, cei care muncesc, isi vad de treba. Si noi avem nevoie de romani acolo pentru ca ei produc, fac bani acolo si ii trimit acolo.

E o mare greseala ce face Bruxelles. Daca era sa faci o campanie in favoarea partidelor nationaliste nu puteai sa o faci mai bine decat printr-un discurs de genul acesta al doamnei von der Leyen", a afirmat omul de afaceri.

Intrebat ce intelege din mesajul potrivit caruia Bruxelles-ul ar avea "instrumentele de a reduce fondurile alocate guvernelor tarilor UE atunci cand se considera ca acestea incalca statutul de drept", Bobby Paunescu a raspuns: "Inainte de 89 era mesajul <<Se vrea>>, <<Se cere>>. Cine, nu se stie. <<Avem instrumentele>>. Pai in Europa nu sunt toate tarile membre? Si atunci nu au voie sa voteze si aia...?"

"Avem probleme majore pentru ca suntem a doua tara la capitolul migratie. Scaderea natalitatii, dramatica"

Riscul la noi, spune omul de afaceri, este faptul ca avem niste probleme majore legate de faptul ca suntem a doua tara la capitolul migratie.

La acest fapt se adauga, totodata, si o scadere demografica majora, "o scadere a natalitatii dramatica - 20%".

"Nu vedem discutiile astea foarte mult in spatiul media, ceea ce e grav. Nu vedem niciun sprijin adus. Oamenii nu mai au incredere. Oamenii se gandesc sa plece. De ce? Fiindca nu avem un plan (nu avem stabilitate si predictibilitate - n.r.). Nu exista asa ceva. Orice firma are asa ceva. (...) La noi nu exista. Daca iti cresti copilul si vrei sa il dai la facultate e pe ghici pentru ca Romania nu stii ca se dezvolta in domeniul asta si asta si asta. In Germania exista oamenii care au planuri de dezvoltare pe termen scurt, mediu si lung si pe 200 de ani - ATENTIE! Foarte multe variabile exista in asta, cu siguranta, dar oamenii se gandesc in ce directie merg", a explicat presedintele ARMIS.

El a dat ca exemplu si Anglia, o tara cu aceeasi suprafata ca si Romania care - desi a decis sa iasa din UE - "e unde e".

Despre votul romanilor din Diaspora: "Au plecat pentru ca nu se mai putea. Trebuie sa voteze ACOLO ca sa schime ce e AICI"

"Romania astazi nu mai e nicaieri. A ajuns in coada clasamentelor. De ce? Nu avem romani inteligenti? Nu avem capital uman? Romania a dat enorm de mult omenirii". Avem tot ce trebuie pentru a iesi in fata. Avem Diaspora si pe romanii de aici. Nu ne mai trebuie o Revolutie, nu mai trebuie lucruri ilegale, nu mai trebuie sa facem procese din alea in gluma ca sa omoram oameni, sa facem crime ca sa demonstram un lucru sau altul. Acum este momentul sa traim in ziua de astazi si romanii care invata, care au studiat, care au riscat, care au facut afaceri, care au dat falimentu 1,2,3 si pana la urma au reusit, aia trebuie sa iasa in fata", a subliniat Bobby Paunescu.

Intrebat de ce trebuie romanii din Diaspora sa voteze pentru ceva din Romania, omul de afaceri a dat un raspuns extrem de transant: "Nu au plecat pentru ca au vrut sa plece. Au plecat pentru ca aici nu se mai putea, erau blocati. Trebuie sa voteze de acolo pentru ca vor sa schimbe ce e aici. Atata timp cat ei sunt principala sursa de venit pentru Romania, ei trimit bani in Romania, au voie sa voteze".

Continuarea dialogului in Matinal Realitatea FM:

Comments