Boris Johnson recunoaste ca a mintit despre CHEFURILE de la guvern, din pandemie, dar "cu buna credinta"

Boris Johnson recunoaste ca a mintit despre

Boris Johnson recunoaste ca a mintit despre CHEFURILE de la guvern, din pandemie, dar "cu buna credi...

''Nu am indus in eroare in mod intentionat sau nechibzuit Parlamentul pe 1 decembrie 2021, 8 decembrie 2021 sau la orice alta data. /.../ Accept faptul ca Camera Comunelor a fost indusa in eroare de declaratiile mele conform carora regulile au fost respectate in totalitate la 10 (Downing Street). Dar atunci cand au fost facute declaratiile, acestea au fost facute cu buna credinta si pe baza a ceea ce stiam si credeam sincer la momentul respectiv'', a precizat fostul premier conservator in declaratia sa scrisa transmisa Comisiei pentru privilegii din Camera Comunelor, care investigheaza daca Johnson a mintit in fata acestei camere parlamentare.

''Desigur, este adevarat ca declaratiile mele in fata Parlamentului, conform carora regulile (anti-COVID-19) au fost respectate in permanenta, nu s-au dovedit a fi corecte si profit de aceasta ocazie pentru a-mi cere scuze in fata Parlamentului pentru acest lucru", spune el in declaratie.

Dosarul de aparare de 52 de pagini a fost depus luni de echipa juridica a fostului premier, iar comisia l-a facut public marti.

Miercuri, Boris Johnson se va prezenta in fata comisiei pentru o audiere ce i-ar putea decide soarta politica. Ancheta este prezidata de o deputata laburista, dar majoritatea in comisie o au conservatorii (partid din care face parte Johnson si al carui lider a fost - N.R.).

Daca se va stabili ca a mintit cu buna stiinta, el ar putea fi suspendat din functia de deputat.

Boris Johnson a fost nevoit sa demisioneze din fruntea guvernului tocmai ca urmare a scandalului ''partygate'', coroborat cu alte informatii despre petrecerile si consumul excesiv de alcool de la resedinta oficiala in timpul pandemiei de COVID-19.

Comments