Propunerea halucinanta ce ar putea duce Romania in RAZBOI: Diana Sosoaca aplica modelul lui Putin -...

Diana Sosoaca, senatoare neafiliata (fosta AUR), presedintele S.O.S Romania, a depus la inceputul acestei saptamani o propunere legislativa pentru anexarea de catre Romania a unor teritorii ce apartin in prezent Ucrainei.

Aceasta cere ,,anexarea teritoriilor istorice ale Romaniei, respectiv Nordul Bucovinei, Herta, Buceagul (Cahul, Bolgrad si Ismail), Maramuresul istoric si Insula Serpilor, teritorii romanesti furate de URSS si detinute abuziv de Ucraina".

Propunerea legislativa ,,Legea pentru modificarea Legii nr. 129/1997 pentru ratificarea Tratatului cu privire la relatiile de buna vecinatate si cooperare dintre Romania si Ucraina" cuprinde urmatoarele puncte:

,,Articolul unic se transforma in Art. 1. Dupa Art. 1 se introduc urmatoarele articole:

Art. 2In temeiul art. 27 din Tratat, acesta va fi denuntat de partea romana in anul 2027, cu respectarea termenului de incunostintare de cel putin 1 an inainte de expirarea perioadei de valabilitate.

Art. 3Romania anexeaza teritoriile istorice care i-au apartinut, respectiv Nordul Bucovinei, Herta, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramuresul istoric si Insula Serpilor.

Art. 4Dupa adoptarea prezentei legi si publicarea in Monitorul Oficial vor fi notificate autoritatile competente, inclusiv ONU, pentru aducerea la indeplinire a dispozitiilor legii."

Senatoarea Diana Sosoaca sustine ca aceste teritorii au fost furate

Diana Sosoaca a precizat ca reunificarea nationala este necesara. Potrivit Expunerii de motive, pornind de la ,,dreptul natural si legitim al unitatii nationale si de la faptul ca reunificarea nationala este necesara din mai multe considerente - pentru reparatie istorica, sociala, morala si economica, dar si pentru interesele geostrategice ale Romaniei, mai ales in contextele invocate de NATO si UE. (...)

Avand in vedere dispretul si batjocura statului ucrainean fata de statul roman si cetatenii de etnie romana ce traiesc in teritoriile ocupate vremelnic, exprimat prin adoptarea Legii minoritatilor nationale in anul 2022, reiteram solicitarea de a ni se inapoia teritoriile detinute pe nedrept de catre Ucraina, impreuna cu cetatenii de etnie romana: Nordul Bucovinei, Herta, Buceagul (Cahul, Bolgrad si Ismail), Maramuresul istoric si Insula Serpilor, teritorii romanesti furate de URSS si detinute abuziv de Ucraina".

Expunerea de motive mai arata ca, avand in vedere conflictul din Ucraina si faptul ca statul roman finanteaza Ucraina cu tehnica militara si armament prin intermediul NATO, precum si faptul ca prin Romania au trecut aproximativ 3 milioane de ucraineni, ,,cerem Ucrainei sa ne dea tinuturile locuite de fratii nostri romani. Trebuie subliniat ca etnicii romani din Ucraina sunt ignorati total de autoritatile din Romania si Ucraina, care refuza orice dialog cu acestia".

Diana Sosoaca sustine ca ,,prin acest demers dorim sa fie anulat cel mai mare act de tradare postdecembrist, - respectiv Tratatul de buna vecinatate si cooperare dintre Romania si Ucraina, ratificat prin Legea nr. 129/1997- prin care s-a recunoscut Pactul Ribbentrop-Molotov. De asemenea, prin acest demers dorim sa recuperam identitatea culturala, traditiile, obiceiurile si religia populatiei romanesti estimata la aproximativ 1 milion de romani, inclusiv familii mixte".

In plus, senatoarea spune ca ,,argumentul ca prin semnarea acestui tratat se realiza integrarea tarii noastre in NATO este fals, intrucat polonezii au aderat la NATO inaintea noastra, in 1999, fara sa semneze vreun document de recunoastere a Pactului Ribbentrop Molotov".

,,Din pacate, fratii nostri romani din Ucraina nu au dreptul sa invete in limba materna, existand riscul pierderii identitatii culturale. In schimb, la Sighetul Marmatiei exista un liceu cu predare in limba ucraineana. Remarcam lipsa principiului reciprocitatii, principiu aplicabil in dreptul international (principiu al relatiilor internationale, consacrat in acorduri, in tratate si in conventii de asistenta juridica, in temeiul caruia statul beneficiar al tratamentului aplicat de partenerul sau se obliga sa-i asigure acestuia un tratament identic sau echivalent); astfel etnicii romani din Ucraina nu au reprezentant in Parlamentul de la Kiev, in timp ce ucrainenii din tara noastra au reprezentant in Parlamentul Romaniei. (...)

Adoptarea Legii minoritatilor nationale de catre Rada Suprema a Ucrainei, fara consultarea Romaniei, se inscrie in normalitatea sfidatoare a Ucrainei in ceea ce priveste Romania, avand in vedere sprijinul nelimitat si neconditionat pe care il are din partea Bruxelles-ului si Washington-ului. (...)

Avand in vedere dispretul si batjocura statului ucrainean fata de statul roman si cetatenii de etnie romana ce traiesc in teritoriile ocupate vremelnic, exprimat prin adoptarea Legii minoritatilor nationale in anul 2022, reiteram solicitarea de a ni se inapoia teritoriile detinute pe nedrept de catre Ucraina, impreuna cu cetatenii de etnie romana: Nordul Bucovinei, Herta, Buceagul (Cahul, Bolgrad si Ismail), Maramuresul istoric si Insula Serpilor, teritorii romanesti furate de URSS si detinute abuziv de Ucraina", sustine DIana Sosoaca in Expunerea de motive a proiectului de lege depus.

Comments